Har tråkigt...

Är på skolan och gör nya proteinklyvninvar åt Yvonne som hon ska köra till helgen. Jättekul... Speciellt då man typ tillsätter en grej, ska låta det stå i 60 grader i en timme, tillsätter nästa som ska stå i 37 grader i 30 minuter, sen centrifugera en massa gånger som tar typ 30 minunter vardera. Ungefär så kul har jag, sen sitter jag bara och väntar emellan för jag har skrivit klart rapporten. Hoppas att klyvningarna blir bra i alla fall så jag får några resultat...
Luleå i morgon i alla fall, ska bli skönt. Har ju inte så mycket att göra här, men jag kan ändå inte undgå att känna mig lat... fast jag ska ju förståss läsa igenom rapporten en sista gång å skicka in.. men i alla fall... Men inte så mycket annat man kan göra då man inte fått sista resultaten än.
Nästa vecka ny kurs. Ljusspektroskopi, börjar torsdag. Blir nog kul hoppas jag, schemat såg slappt ut, men det behöver ju inte betyda nåt... Sen får jag vara ledig från 9 december till efter nyår då jag ska börja med ex-jobbet! Kul! Fick pappren idag om att jag har sagt upp min lägenhet, nu känns det verkligen definitivt att jag ska flytta. Lite sorgligt på ett sätt, men spännande och kul också. Och det är närmare till Luleå...

Facebook, inte min grej...

Ska snart iväg till skolan, får se om jag kan göra nåt idag, beror på om Yvonne är tillbaka eller inte. På ett sätt skulle det vara rätt skönt så då kan jag börja skriva idag, å kanske kan fara till Luleå redan på torsdag, får väl se. beror på hur jobbigt det är att skriva det som är kvar, sen bara läsa igenom allt å lämna in.

Facebook föresten. Kan nån berätta för mig VAD det är som är så roligt? Man blir kompis med folk, tittar på deras bilder, skickar små söta ägg till varandra, sen då? Vad gör man på facebook, egentligen? Det är väl ungefär lika roligt som alla andra communities man varit med på, man ledsnar efter ett tag. Vet att jag jämförde Facebook med Lunarstorm tidigare, och jag läste i din blogg Sofie, att du skrev att Facebook var riktat till äldre människor än lunar, jag vet inte om jag kan hålla med dig där, eller det är klart det finns över hela världen, men jag kan inte påstå att jag tycker att facebook är roligare eller så mycket "mognare". Det är i alla fall vad jag tycker. Funderar på att vara tråkig och ta bort det, men det är ju mest synd för alla söta små ägg jag har.. :/

Men men, universitetet väntar på mig, eller nja, men jag ska pallra mig dit i alla fall, se om Yvonne är där eller om jag ska fara hem tidigt idag också.

7 år sedan...

För 7 år sedan var jag en helt annan än jag är nu. Jag var 15, gick i högstadiet, lyssnade på RADIO(!)
Bara för att det är lite kul med videoklipp (och för att jag inte har så mycket annat att skriva) så tänkte jag ge er ännu en video, och om sanningen ska fram så tyckte jag nog att den här låten var bra då, även om jag aldrig vågade erkänna det.. nu skrattar jag istället då jag ser det. Intressant hur artister "försvinner" lika fort som dom kom fram...


Latdag

Har inte gjort så mycket idag alls. Kan inte skriva nåt mer på min rapport förän jag får dom sista resultaten, å dom får jag i morron eller på torsdag. Har i alla fall varit duktig å tvättat lite, bland annat min labrock, den blev så vit å fin :). Sen har jag pluggat japanska också. Hade egentligen tänkt spela wow med älsklingen nu på kvällen, men han verkar ha fått ryggskott eller nåt när han skulle lyfta sin dator, så han har jätteont stackarn :/ hoppas han blir bättre..
Har inte så mycket att skriva så jag ska inte tråka ut er med en massa onödigt babbel, ni kan få se en film istället :)
Humor!


Lång helg

Har haft en lång underbar helg tillsammans med älsklingen i Ursviken. For ju hem redan på torsdag kväll, så det blev ju som en dag extra. På fredag var jag till boliden och fick ex-jobb! Ska bli spännande, även om jag inte vet exakt vad det handlar om än, mer än "kartläggning av svavelföreningar". Men det blir nog kul. Lite nervöst bara. Men en bra sak är ju att jag kommer närmare älsklingen. Det är nog det bästa!
På lördag var vi å badade å simmade lite, det var skönt. Hälsade på farmor å farfar också på lördag.
Har shoppat lite också. Medan jag väntade på Peters buss i torsdags hann jag gå på stan å hitta en tröja jag tyckte om som jag köpte. Tycker om cubus. Köpte ett par vinterskor i lördags i Skelleftehamn på skoaffären där. Dom kostade 1100, fast mamma hade ett stämpelkort som blev fullt, så jag fick 150:- rabatt, å så sponsrade mamma med 200:- också, men det är nog dom dyraste skor jag har köpt ändå. Men dom var verkligen jättefina å sköna, så då kan man ju tänka sig att lägga ut lite extra på dom.


Ja herregud, har 8 par skor nu (inklusive mina "jobbarskor", men inte träningsskor). Kanske inte är många, men för mig är det de, har typ ägt max två par åt gången tidigare, å nu har jag 8. Var ska detta sluta?
Tröjan kanske ser lite skum ut på bilden (å så blir det konstiga fläckar från kameran), men den är i alla fall svart(!), som mamma sa "jag är inte förvånad". Sen är den lite längre, som en tunika med lite rynk i armarna å under brösten. Sen är det sånt där fint hålmönser. Tyckte om den. Ser nog finare ut på, men det är massa Felix-hår på den, så den ska tvättas.
Har inte så mycket att skriva om, sitter å väntar på att Peter ska komma hem, vilket han borde göra snart. Då ska vi spela lite. Har ju nästan en veckas spelande att ta igen ;)


Nudlar med currysmak

Fick bli en enkel middag idag. Orkar inte göra något speciellt. Men jag känner på mig att jag inte kommer att bli speciellt mätt speciellt länge, dessutom ska jag på Afro ikväll.. hmm..

Ibland så hör man folk säga eller ser folk skriva att "hur kan man sitta vid datorn å SPELA flera timmar varje dag". Jag skulle vilja säga att den personen har bara inte testat nåt tillräckligt bra spel och gett det en ärlig chans. Men helt ärligt så tycker jag att det är mer passivt att tex se på tv några timmar per kväll än det skulle vara att spela dator dom timmarna. Nu säger jag ju inte att det skulle vara något dåligt att se på TV, men jag antar att det är nåt som många gör som avkoppling på kvällen. För mig är det avkoppling att spela dataspel, sen kan jag ju tycka att det kanske blir lite trist om det är det ENDA man sysselsätter sig med, på samma sätt som det skulle vara om man bara såg på TV. En annan jämförelse man kan göra är ju till exempel det här med böcker. Idag skulle ingen klaga på om du läste böcker 2-3 timmar om dagen, men däremot om du spelar nåt dataspel lika många timmar finns det säkert många som skulle tycka till. Men tänker man tillbaka för kanske 70-80 år sen så var det inte så accepterat att läsa skönlitteratur bara för nöjes skull, man kunde ju göra nyttiga saker (hörde en gammal "gumma" prata om det på radio för nåt år sen, att då hon var ung så var det inte så accepterat att läsa för nöjes skull).
Så jag tror tiderna kommer förändras. Att spela dator kommer också att vara mer accepterat i framtiden. Sen tycker jag såklart själv att det kan bli ganska tragiskt om man BARA sitter vid datorn varenda lediga minut, och för barn så tycker jag föräldrar bör sätta någon gräns på hur många timmar man får spela per dag.
Vad tycker du?

I morgon bär det av hem till Ursis, ska bli kul att komma hem, var ju nästan 2 månader sen jag åkte till Umeå, har inte varit hem sen dess... Undrar om dom saknar mig ^^. Sen ska jag å Peter fara å simma å bada lite i örjanshallen på lördag morgon. Har inte varit i det badhuset sen jag gick högstadiet typ, så det blir roligt att väcka upp lite minnen, å så har dom trampoliner också! Måste bara visa hur FINT det är där, med en bild jag snott från skellefteå kommuns hemisda

Nu ska jag ta å käka innan maten blir kall. Sen blir det japanskaplugg. Får se om jag bloggar mer ikväll.

Bapelsin gubbjävel!

Hallo
Sitter här å äter apelsin. Just kommit hem från ett aqua djupvatten pass. Skönt, men jag blir alltid så himla hungrig när jag har tränat. Förhoppningsvis betyder det att man har brännt massa kalorier också ;)
Peter är fortfarande på skolan, och han lär vara där till 23 då securitas kommer och slänger ut honom säger han, så för min del kommer det nog bli lite diskning och japanskaplugg, så fort jag kladdat klart med apelsinen...
Har inte hänt så mycket annat spännande idag, har suttit och skrivit på min rapport typ 6-7 timmar, mycket mer orkar man inte. Skönt med en lite kortare vecka i veckan i alla fall, åker ju hem till Ursis på torsdag kväll, för jag ska till boliden på fredag morgon å höra om ex-jobbet. Ska bli spännande!


Jag vill ha barn!

Ja, inte nu på en gång kanske, men nån gång i framtiden i alla fall. Förut ville jag inte ha barn, nu vill jag det, men jag har fortfarande inte bestämt mig om jag vill adoptera eller inte. Varför inte ta hand om dom barn som redan finns här innan man börjar producera fler?
I alla fall så måste det bli en tjej. Inte för att jag hellre vill ha en tjej, det spelar verkligen ingen roll, nä bara för att jag har en massa fina flicknamn som bara ligger och väntar, men inte ett enda killnamn lyckas jag komma på. Peter har kommit med Brutus som förslag, men jag tycker det låter lite som ett hästnamn...

Alma (efter min gammelmormor)
Alva (det är jättefint, men jag tror typ varannan unge heter det nu, så det är ju inte så kul)
Lovis (efter Ronjas mamma. Tycker det är jättefint, men inte Peter :P)
Freja (också fint)
Embla (ligger nog högst upp nu för tillfället, och det går Peter med på också)

Sen finns det säkert en massa fler som jag inte kommer ihåg just nu. Men ska jag komma på pojknamn så blir det bara tomt i huvudet, det går bara inte!
Peter du får ta å träna på hur man bara lyckas göra flickbäbisar, så det så!

Nu ska jag gå å diska å ha kul å vänta på att Peter ska komma hem, han skulle vara där till elva i kväll sa han, får väl se hur det blir med den saken..


2 dagar och 2 månader till jul..

Ja, jag vet. Jag är skitbarnslig, men jag ÄLSKAR julen. Det är typ årets höjdpunkt. Det är så fint å mysigt å snö å tända ljus å god mat å få ge bort paket och folk är allmänt glada å trevliga, å man får sova länge på mornarna flera dagar i rad. Helt underbart!

Läste aftonbladet idag om att man köper i snitt leksaker för 3000 kr per barn (under 13) och år i sverige, att varje barn har typ 537 leksaker osv. Tycker det är ganska hemskt när man tänker på det. Och att 1/3 köps i december. How strange... Sen har dom med i artikeln en mamma som köper allt till sina barn. Dels allt dom vill ha, sen allt mamman tycker att dom ska ha också. Sen ligger leksakerna bara där hemma och skräpar för att dom inte vill leka med dom. Inte konstigt att man får bortskämda ungar sen.

När jag lika håller på å tycker om saker (är på tyckar-humör idag). Vart tog debatten om skatt på onyttigheter vägen? Försvann den med den moderata regeringen kanske? Jag tycker i alla fall att det var en bra debatt. Vi har ju skatt på annat som är skadligt, som alkohol och tobak. Men folk blev galna när man började prata om skatt på onyttiga saker. Varför? Vi ska få leva precis som vi vill, men när vi blir sjuka av vårat leverne så räknar vi med att vi ska få tillgång till samma sjukvård som alla. Klart att det vore ett idealsamhälle, men på något sätt måste ju man få in pengar någon stans ifrån också, så att det så att säga bär sina egna kostnader. Sen skulle det säkert få folk att tänka till en extra gång om chipspåsen kostade det dubbla. Det skulle ändå finnas sjukligt överviktiga personer, precis som att det finns alkoholister, men det skulle säkert få folk att tänka efter, samt att det skulle bli mer pengar till sjukvården.
Frågan är väl bara var gränsen ska dras. Ska den dras vid kakor, snacks, godis, saft och läsk, eller ska även strösocker, margarin, olja, grädde och fet och söt mat som korv, youghurt och sånt få extra skatt. Sånt är ju svårt att säga. Tycker ändå att man ska tänka på det. Finns ju miljontals olika bantningsmetoder, lightprodukter, tv-program mm som alla kommer med råd och tips och allt möjligt, och ändå går folk bara upp i vikt. Varför? Kanske skulle skatt hjälpa? Men enligt högern ska ju människan få bestämma själv, och tydligen har människan bestämt sig inte bara för att förstöra hela planeten, utan dessutom äta ihjäl sig!

Punkt

Tänkte i alla fall sluta med en bra låt. Good enough is good enough med Sonata Arctica från deras nya album Unia. Inte så rolig video kanske, men fin låt :)


Jagärsådåligpårubriker

God morgon.
Känner mig sådär härligt slö å slapp den här morgonen, just uppkliven ur sängen med morgonrock å tofflor. Ska vara duktig sen idag. Har tvättning och städning och japanskaplugg inplanerat, men tvättiden börjar tolv, så jag tror att jag tar tag i det då.
Sitter och spekulerar i hur mycket man egentligen måste skriva för att hamna på listan över mest aktiva på blogg.se. Satt och spanade på några av dom som var längst ner på listan, hur ofta skriver dom. I går kväll var det en tjej som skrivit 6 inlägg på fredag och 6 inlägg på lördag (och jag tyckte jag skrev mycket igår, jag skrev 3...). Dom flesta inlägg var typ en bild med lite text, och sen klagade hon på dom som skriver massa korta inlägg om ingenting varje dag bara för att hamna på mest aktiva... hmmm, kändes ju lite som att hon hade gjort samma sak...

Ser fram emot sen då Peter kommer hem så ska vi spela massor hela kvällen. WoW så klart. Så kul det är :). Vill bli 70 med min shadow priest så ska vi börja köra pvp ^^ fast det är ett tag kvar än, bara 46 än så länge, så det lär ju ta ett par veckor till. Är i alla fall roligare då man kör tillsammans med nån än själv.

Och så, lite dagens outfit....
nä, skojade bara. Mina 3 bästa karaktärer i wow :)

Danae, min frostmage
Aili, min resto druid
Ymla, min shadowpriest

Kom till Twilights hammer och LEK MED OSS!!

Dags att sova

Men först. Min kyl/frys har ett eget liv. Jag ställer in kylen på en temp som jag tycker är lagom, men den ställer på något sätt automatiskt ner sig till kallaste igen, vilket leder till att jag får genomfrusen gurka och potatis (bland annat) som ju bara är att kasta sen. Försår inte varför. Det är inte första gången det hänt heller.
Min teori är att det är min lilla hustomte som jag inte skött om tillräckligt, så därför gör han små hyss med mig. Undrar vad han ska hitta på härnäst.... Kanske bra att jag inte ska bo här så länge till, då får jag börja om från början med min nästa hustomte.
Nä, nu ska jag sova.
God natt

Sytt :)

Har sytt mig en fin kjol. Hittade lite svart stretchtyg som jag har sytt en tröja av, så nu tog jag resterna å sydde mig en mjukiskjol.

        

Lite älv-inspirerad, (passar bra med mina håriga ben ;) )

Nä, men det är mest för att det är kul att sy. Kommer nog bara använda den hemma som slappis :) Dessutom får jag ju använda min snygga symaskin.
302086-54
Fick den i julklapp för 2 år sen tror jag. Den är väl från 50-talet nån gång, men helt renoverad så den funkar skitbra, dessuotom en fin väska till. Han som mamma köpte den hos sa att tar man hand om den kan den säkert hålla i 50 år till. Allt i den är ju nämligen av metall, så det håller mycket bättre än nya symaskiner man köper (dock saknar den ju alla nya finesser. Den kan raksöm och sicksack). Men den är så fiiiin tycker jag *stolt*. Dessutom är det som ett träningspass varje gång den ska fram, väger 15 kilo.

Men nu ska jag ta å laga mat. Omelett blir det :)

Grymt uttråkad

Är så grymt uttråkad idag. Hittar inte på något att göra. Har ju redan slappat två dagar eftersom jag varit sjuk torsdag och fredag, så idag så känner jag att jag vill göra nåt, men kan som inte komma på vad. Så jag blir lite irriterad över att jag har tråkigt. Varit på biblan å lånat två böcker, men jag vet inte om jag har någon större lust att läsa just nu, städa och tvätta ska jag göra i morron, samma med japanskan, inte så sugen på plugga nu på en lördag. Tråkigt väder ute så jag har ingen lust att gå ut, och kanske inte så bra att träna heller eftersom jag nyss var sjuk. Så vad fan ska man göra.
Snälla tips nån?
Ska strax laga middag, men sen dröjer det typ ändå 3 timmar tills Peter kommer hem. Vill göra något kreativt. Ska se om jag har nåt kul tyg hemma så man kanske kan sy nåt, eller laga något gammalt.
Kom och lek med mig någon!
Hatar att vara uttråkad. Borde gå ut med min soppåse också, luktar tzaziki i hela rummet varje gång jag öppnar dörren under diskhon.
Det är liksom små myror som springer i armarna på mig å säger åt mig att göra saker. Hatar att ha tråkigt. Blir nästan stressad över att inte göra nåt när jag är ledig, för det känns som jag slösar på tiden. Ska se om jag lyckas hitta på något skoj att roa mig med, annars kommer jag tillbaka...

Första snön!

Har kämpat hela morgonen med en ny profilbild, till och med smiknade mig! Tyvärr vet jag inte om det hjälpte så mycket, är inte någon fotogenisk person. Men en ny bild blev det i alla fall.
Sen har även den första snön kommit här i umeå, snacka om att det är nån som är glad här i huset! Termometern visar på 1,4 plusgrader, så snön lägger sig ju inte, men det är en bra start i alla fall. Galen som jag är var jag tvungen att springa ut å fota lite :)

Tror inte det syns så bra att det faktiskt är snö på alla bilder, men på min jacka och på marken syns det jättebra :)
Tog dom där korten för kanske 20 minuter sen.. ser dock att det redan slutat snöa... men ÄNDÅ.

Provade att sätta upp mina gardiner idag, dom nya som jag hade beställt. Lite tidigt att sätta upp dom än men jag skulle bara prova, dock blev jag lite besviken. Gardinerna är jättefina, men väldigt genomskinliga, så dom syns nästan inte. Men jag tror att jag ska köpa svart tyg och sy fast bakom, då kommer det nog att bli bra, men det får bli en senare fråga.
Sen har min mikrofon på mitt headsett gått sönder, men jag tror jag ska önska mig en ny i julklapp, orkar inte köpa en nu, kan ju använda micken på min gamla webcam.
Sen satt jag ju och kollade igenom katalogen till emp som jag fick i går tillsammans med beställningen. Många julklappstips där ;). Till er berörda kan jag ju hinta lite om den här, den här och den här och den här (älska). Dom har även massa andra fina smycken och grejer, orkar inte länka allt, men man blir sugen, lite för sugen, synd att det är ganska dyrt...

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag.. Peter är på skolan hela dan och kommer inte komma hem förän vid åtta vad jag har förstått, lite tråkigt. Vet inte vad jag ska hitta på. Läste ut min bok igår så jag har som inget att läsa heller. Kunde ju traska iväg till biblioteket om jag bara hade förslag på någon bra bok. Tips någon. Ska städa lite mer och äta nåt, men det tar inte så lång tid. Hmm.. lite japanska skulle kanske inte vara så tokigt heller, men ändå.. måste ju sysselsätta mig med nåt ända till åtta.
Kanske bloggar lite mer sen då jag har nåt kul att skriva om.


Trist

Blä
Känner att jag inte har skrivit så mycket kul på länge. Måste få inspiration och ork att skriva, men jag vet inte bara om vad just nu. Var i alla fall å hämtade ut båda paketen idag. Blev jättenöjd med allt, men har inte provat sätta upp dom än (så du får se bild på det sen Stina :) ). Hade fått med en katalog från emp också, farligt värre, hittar ju så mycket fint där i, blir att skriva en lång önskelista ;)
Nu sitter jag och spelar med älsklingen, så det blir inte så långt inlägg för jag tror jag landar snart, får skriva nåt mer intressant i morgon :)

Hämta mina paket!

Nu har båda mina paket kommit, både det från emp och från jotex med mina gardiner. Ska strax fara och hämta dom så fort brorsan kommer med min cykel. Ska även handla lite mat. Har inte ätit något på hela dan förutom en macka i morse och lite glass, så min mage är inte så glad på mig, men jag har ingen större matlust. Fortfarande lite sjuk. Hade egentligen tänkt att åka hem i helgen, men då jag inte varit på skolan så far jag inte hem heller, bättre att ta det lungt.

Frau Elin Söderlund

Yay, fick mitt avi idag från emp, kan inte hämta det förän i morgon, men ändå. Till och med ett fint "Frau Elin Söderlund" i adressen :), folk är så artiga utomlands ^^
Sjuk i alla fall idag också. Steg upp klockan 7, skickade ett mail, somnade igen och vaknade typ 2 minuter i 12 eller nåt, har alltså sovit typ 12 timmar i natt, och det brukar jag INTE göra om jag inte är sjuk eller väldigt trött. Skönt var det i alla fall.
Funderar på lunch, fast jag är inte så hungrig. Ska nog i alla fall gå på ica sen i eftermiddag, köpa halstabletter å så. Nu ska jag slappa lite mer och ta hand om mig sjäv så jag blir frisk.

Oxfil?

Ursäkta mig aftonbladet, men nu får ni faktiskt förklara er, vad är oxfil för något, och hur gör man när man grillar det? Är nog bara Mat-Tina som kan ^^
image38

Sjukling

Mår inge bra idag. Huvudvärk, ont i halsen och varm (men det är bara för att jag legat under täcket, hade typ frossa tidigare idag). Började på skolan med att jag hade lite ont i halsen, sen efter lunch kom huvudvärk och frossa, inge kul. Stannade i alla fall kvar till tre, hoppas Yvonné kom ihåg att stänga av instrumentet.. men det tror jag, skrev en lapp.
Är inte så hungrig heller, eller i alla fall inte sugen på att laga mat, kanske blir bara nå smörgåsar senare. Tog just min andra ipren och det har inte blivit så mycket bättre, så absolut ingen träning idag, och tror inte jag orkar nån japanska heller. Har legat i sängen framför datorn å sett alla nya avsnitt på Svensson Svensson, inte lika bra som dom gamla såklart, men dom duger. Alltid trevilgt att svt lägger upp typ allt på internet så man kan se allt en månad efter. Tack och bock.
Skulle nog vara skönast att sova, men jag är inte en sån där människa som somnar så lätt på dan, då måste jag nog vara ordentligt sjuk.
Vad ska man hitta på en sån här dag då, man är lite dålig, och slut, och man inte ens har en tv att titta på? Får väl spana vidare på vad svt har att erbjuda ^^
Väntar just nu på att Peter ska ringa i alla fall och lysa upp min tillvaro så som han alltid gör. Du är min ängel, hoppas att du vet det.. <3

Thåis

En av de bästa svenska musikerna måste ju vara Joakim Thåström. Tycker om både Ebba Grön och Imperiet jättemycket. Även Thåström som soloartist. En otroligt fin låt (fast med en fruktansvärt dålig video), Karenina. Blunda, lyssna och NJUT :)


Snyggt!

Lite ny å fräch design som jag har pysslat fram alldeles själv. Dock så ska älsklingen ha cred för den fina bilden, för den är det han som har gjort till mig. Finisen!
Nu känner jag dock att jag i mitt bloggpysslande har försakat japanskan lite väl mycket, ska nog plugga på den ett tag. Sen kanske diska, om jag orkar...

Minns tillbaka lite till sommaren nu när det är mörkt och höst, men jag längtar ändå till vintern, när snön kommer ska jag plåga er med fina snöbilder! Tills dess kan ni få titta på en groda..

image37


En del faller vackert,
En del faller hårt.
En del faller alltid,
alltid ner i hål.
En del hittar inget.
En del de hittar allt.
En del hittar bara
sån't som inte räknas alls.

Thåström - Ingen neråtsång


Ja, det finns hopp!

Finns hopp, det gör det. Gasen är tillbaka och jag kan äntligen börja jobba. Dessutom, det här. Kan bara säga grattis till att dom fick upp ögonen. Tack världen för att du ibland ger små glimtar av ljus till oss människor. Fyra år bakom lås och bom. Höll just på att dra ett dåligt skämt om fängelser och analsex, men jag avstår.

Ingen gas

Har inte så mycket att göra idag, eller jag har mycket att göra men kan inte göra så mycket nu. Finns ingen argon av nån anledning, så då går det ju inte att starta ICPn, och då kan jag inte göra det jag ska göra. Jobbigt. När jag äntligen började få lite flyt... Men men, ger inte så mycket att jag babblar om det där, är nog ändå ingen som förstår antar jag...

Vill ha mina saker jag har beställt. Gardinerna stod det leverans vecka 41, vilket var förra veckan, stod även 2 veckors leveranstid (vilket var i fredags) så dom borde komma när som helst tycker jag. Grejerna från emp lär jag väl få vänta nån vecka till på, dom verkar inte ha kommit till sverige än ens, fastän det var typ en vecka sen dom skickades. Det är så tråkigt att få vänta på saker man har beställt, jag har så dåligt tålamod när det gäller sånt, vill ha NU, inte vänta, det som är dåligt med att beställa, men det är kul när det kommer :)

Inte så mycket spännande händer.
Ska åka hem nu på fredag, till mamma å pappa. Mamma  frågar alltid när jag ska komma hem nästa gång varje gång hon ringer, å pappa frågade i går på msn när jag skulle komma hem, undrar om dom saknar mig lite i alla fall :). Lite skönt att vara hemma också, å så får man säkert nån god mat.
Det får mig osökt att tänka på nästa problem som börjar bli allt mer akut. Mammas 50års present. VAD ska man köpa? Hon kommer ju i och för sig att vara borta när hon fyller år, men man vill ju ändå ge henne nåt, och Olov och Peter är ungefär lika hjälpsamma som vanligt... Förslag någon?

Ska se om jag ska orka ta mig iväg och träna idag. Borde det, men det är så mycket annat som ska hinnas också, japanska till exempel, men det hinner jag nog ändå.

Facebook föresten, har haft det i typ en vecka nu. Det är dött där. Det enda jag gör är att skicka söta små ägg till finisen. Ingen som skriver, ingen som blir min vän.. vad gör man där EGENTLIGEN?? Funderar på att lägga ner det, får se hur jag gör...


Jag hatar söndagar...

Jag hatar söndagar, i alla fall varannan söndag. Varannan söndag betyder att jag måste säga hej då till min älskling och vi kan inte träffas igen på två veckor. Det är jobbigt. Jag önskar och hoppas att det inte alltid kommer att vara såhär, att en dag så kommer vi att få vara tillsammans utan att behöva ha 26 mil emellan, det är vad jag hoppas i alla fall.
Idag är det måndag och ännu en dag i labbet. Börjar äntligen göra lite framsteg nu!
Har inte så mycket kul att skriva, längtar fortfarande efter snö och vinter. Kanske kommer på nåt lite roligare att skriva sen... Man kan ju hoppas i alla fall :)

Alltså jag bara måste...
Från aftonbladet.se idag: "Filmade själva när björnen attackerade"
"...Tog de upp kameran och filmade. Men den spännande älgjakten förbyttes i skräck. Hunden hade lyckats reta upp en björn som kom springande mot dem. Attacken var blixtsnabb. Allt fångades på filmen som nu tillhör polisens bevismaterial."
Ännu en s.k. "björnattack" på människor. De som blev skadade filmade händelsen och filmen ingår nu i polisens "bevismaterial" (det står verkligen så i artikeln, bevismaterial). Förmodligen ett "bevismaterial" som dom ska använda för att skjuta björnen senare i veckan. Dödsstraff kallar jag det. Anyway. Artikeln fortsätter, och det jag reagerar mer över är följande:
"Många i Lillhärdal är skrämda och förtvivlade efter händelsen. De har länge upplevt att björnarna blir fler och kommer farligt nära. ? Det är alldeles för mycket björn. Björnstammen ökar hela tiden men vi får inte skjuta fler, säger Sven Jäderberg."
För mycket björn, vi får inte skjuta, osv osv osv... Jag skulle vilja säga för mycket människor utan tolerans, och utan koll på sin hund som j faktiskt var den som retade upp björnen. Jag blir lite ledsen för att man tänker på det här sättet. Det finns ju faktiskt hela 2500 björnar i sverige (!) enligt artikeln. Hur många människor finns det? Ungefär 9 miljoner? Vi borde skjuta mer björn, ja det verkar ju rimligt... tillslut finns det inga kvar, och då är det slut på björnattacker. Gud så skönt!


Önskar mig en massa snö

Jag älskar vintern, så är det bara. Är så fruktansvärt less på höst nu.
Ge mig snödrivor och snögubbar, snöänglar och lyktor av snö.
Ge mig -10 grader, grenar nedtyngda av snö.
Ge mig sparkföre, skidväder och barn som bygger snögrottor.
Ge mig snö som dalar ner under en gatlykta.
Ge mig kyla som biter i kinderna på ett sånt där skönt sätt.
Ge mig mössa, halsduk och tjocka, hemstickade vantar som håller värmen.
Ge mig istappar och pudersnö.
Ge mig en RIKTIG jul.
Ge mig snömorrning och snöbollar och bus i snön.
Jag vill ga vintern, 110% av vintern och jag vill njuta av den.
Jag skiter i alla er tråkmånsar som bara vill ha sommar igen.Vintern är min, och jag vill ha den.
Jag vill plusa fram i en halvmeter snö för att plogbilsgubben tagit sovmorgon.
Jag vill klä på mig lager på lager av kläder, så att jag svettas innan jag har tagit mig ut.
Jag vill göra vintergrejer som åka skidor, göra snöbollar och snöänglar.
Jag vill sitta inne och mysa med ljus och varm choklad när man varit ute i snön en hel dag.
Så snälla, ge mig en vinter, så som en vinter ska vara...


Dödsstraff och norrland

Såg att jag bara hade fått kommentarer på förra inlägget där folk höll med mig, det trodde jag allvarligt talat inte, men är glad att fler tänker som jag. Jag trodde inte att vi hade dödsstraff i Sverige, men tydligen på djur, men människor som har ihjäl varandra av ren och skär ondska, dom daltas det med... Ska det inte vara lika för alla i samma land?

Nog om detta. Gjorde ett test idag föresten, på norrmejerier.se. "Hur norrländsk är du"... Tada:
image28
Men det visste ni väl redan? ;)

Har tränat nu, så jag är slut. Ska socialisra lite med min älskling som föresten kommer på fredag! God natt allihop :)

Björn dödade jägare - jägare sköt björnen..

Ingen kan väl ha undgått nyheten att en 61-årig man blev dödad av en björn i går. Det är klart det är sorgligt för de som kände honom, man vill ju inte att någon man känner ska gå bort. Idag var alla så lättade, för nu var björnen skjuten, visades till och med upp på bild på aftonbladet.
Det jag aldrig har förstått, och säkert aldrig kommer att förstå, är den mänskliga suveräniteten över djuren, över alla djur. En människas liv är mer värt, så är det bara. Det går inte ens att diskutera den saken.
Människan tränger sig in och tränger undan djurens naturliga områden, det är helt okej, men när de inte ont anande djuren, som bara följer sina naturliga vägar helt plötsligt stöter på människor, då är det djurens ansvar om en olycka händer, och djuret ska till varje pris dräpas.
Det är tack vara detta "krig" som man nästan lyckats utrota många stora rovdjur (tex vargen), för dom var ju helt enkelt i vägen och var ett aldeles för stort hot mot oss själva och mot våra djur.
Björnen dödade inte den där mannen av ondska, förmodligen var det i något sorts självfösvar, men mannen skulle säkerligen ha gjort detsamma med björnen om han hunnit först, då hade man förmodligen bara kunnat läsa det i den lokala tidningen som en liten notis.
Jag tycker inte att det är något fel på att äta kött. Rovdjur dödar också för att äta, sån är naturen. Men när man tar sig rätten att bestämma över allt levande på jorden... det är därför världen ser ut som den gör.

En alldeles ovanligt vanlig tisdag

På projektet går allt dåligt, som vanligt. Och ingen här som jag kan be om hjälp heller, i alla fall inte innan lunch. Usch vad dåligt det går. Men det är så tråkigt att gnälla, så jag ska inte göra det. En sak förvånar mig dock.

I somras när jag jobbade gick jag och la mig mellan 22-22:30 varje kväll och steg upp 04:45. det blir ca. 6,5 timmars sömn per natt. Okej, jag var trött ibland, men inte alls så trött som jag är nu när jag går och lägger mig vid 00-00:30 och stiger upp klockan 7. Blir ju minst lika många timmar sömn per natt, men ändå är jag så mycket tröttare när jag ska upp. Skillnaden mellan nu och i somras är att nu är jag pigg på kvällarna när jag kommer hem, det var väl sisådär med den saken då jag jobbade.
Intressant värre.

Nu ska jag försöka hitta något att se upptagen ut med i ca 2,5 timmar till, då kanske jag kan få hjälp med den satans maskinen... bara för att allt funkar när du far hem ena dagen kan du inte räkna med att det fungerar när du kommer dit nästa dag. Det är nåt jag har lärt mig, och det är ju bra att man lär sig något i alla fall..

Helgen över (igen)

Inte varit så bloggrik helg, inte haft så mycket spännande att skriva om. Eller ja, har ju typ halverst nästan fått tag på ex-jobb nu i alla fall. Ska å träffa dom i Boliden om två veckor. Hoppas jag får exjobb där, då ska jag skaffa en "fin" lägenhet där. Mamma har erbjudit mig att bo hemma om jag skulle få på rönnskär, säger tack men nej tack. Klart det finns fördelar med att bo hemma, billigt och så, men tror inte att jag skulle stå ut med det. Skulle kännas som ett nerbyte när man bott hemifrån i snart 3,5 år. Helst av allt skulle jag ju vilja fara till Lule å bo med älsklingen, men vill dom inte ha mig där så finns det väl inte så mycket att göra. Skellefte är i alla fall närmare Lule än vad Ume är.
Har som sagt inte så mycket kul att skriva. Har beställt grejerna nu, halsband och tröja, hoppas det kommer snart.. mina gardiner skulle också dom komma till veckan var det tänkt, men nu vet jag ju inte om jag kommer att hinna bo här så mycket innan jul.. hmm.. ska bli spännande att flytta i alla fall, vill bara veta säkert så jag kan säga upp lägenheten så snart som möjligt, 3 månaders uppsägningstid ju...


Varför göra idag det jag kan skjuta upp även i morgon...

Uppdatering... måste säga att jag tyckte facebook kändes väldigt rörigt, såhär vid första anblicken i alla fall. Speciellt om man går in på nåns "sida" å det är typ saker överallt å man hänger inte alls med. Men jag ska ge det en chans i alla fall.



Okej, mina planer var att vara duktig idag, tvätta och städa (eller i alla fall dammsuga). Men sen blev jag bjuden på födelsedagsfika hon Sofie klockan ett, och det vill man ju inte tacka nej till, så det hanns bara med en maskin, och ingen städning har jag lust med nu när klockan snart är fem. Men vad skadar det att skjuta upp det till i morron då det ändå bara är jag som måste stå ut med skiten. Ingen japanska blir det ikväll heller, bara slappa, det är väl det helgerna är till för?
Var i alla fall jättetrevligt hos Sofie, att träffa Stina också, å annat folk :) Gott fika också, <3 Pollykaka..

Sen måste jag ju erkänna mig besegrad. Jag har skaffat facebook. Jag föll dit jag med, men ALLA verkar ju ha det..... verkar ju vara så man håller kontakten med folk nu för tiden. Nå, nu har jag det i alla fall.

Vad gäller beställningen så funderar jag på att beställa ikväll, fast ta ett likadant halsband men utan skrivet på som var 10 euro billigare (ingen kommer ju ändå att se det, fast fint var det...).

Nu ska jag gå å göra något att äta, blir spenatsoppa med ägg. :)

Hjälp mig att bestämma!

Har ett stort litet problem.. Har hittat två så fina saker jag skulle villja beställa från emp. En tröja och ett halsband. "Problemet" är att det tillsammans med frakt kommer att bli typ 560:-. Är det värt det? På ett sätt känner jag att jag skulle vilja spara lite pengar, men blev som kär i både tröjan å halsbandet så.. Tan en titt själva och säg vad ni tycker..

Fina saker, titta själva!


På baksidan av tröjan står det "For the last and lonely" (tröjan ser grå ut på bilden men är svart i verkligheten). På halsbandet står det "Nightwish - Forever yours"

Skulle ju kunna beställa bara halsbandet också, 29,99 euro, tröjan går på 19,99 så jag kan inte bara beställa den för man måste beställa för minst 25 euro. Hmm.. tål att funderas på.. Vad tycker du?



Nightwish, Tarja eller Anette?

Okej, börjar kanske bli tjatigt, men jag måste bara... I fredags (28/9) släppte Nightwish sitt nya album Dark Passion Play med nya sångerskan Anette Olzon. Finns mycket diskussioner, bland annat på youtube där dom jämför vem av dom som skulle vara bättre. Kanske är svårt att säga så mycket om Anette än, eftersom de bara har släppt ett album, som dessutom nyss kommit ut, men vad tycker du själv?
Nightwish - Nemo (Tarja) eller Nightwish - Amaranth (Anette)
(måste bara säga att jag älskar videon till Amaranth, men det är en helt annan sak)



Själv har jag svårt att välja. Nightwish hade ju helt klart ett ganska eget "sound" med Tarja, lite opera sådär, men jag tycker inte alls att Anette är dålig heller även om hon har en annan stil. Svårt det där. Bäst är kanske att man inte behöver välja. Man kan ju lyssna både på gamla Nightwish och på nya, det är som sagt inte sångaren som gör bandet (även om många verkar tro det). Ska nog köpa deras nya album då tillfälle ges.

Massa bra grupper har förövrigt släppt (ska släppa) album i år.
  • Within Temptation - Heart of Everything (2007-03-14)
  • Sonata Arctica - Unia (2007-05-25)
  • Nightwish - Dark Passion Play (2007-09-28)
  • Samt In Flames som släpper sitt nästa album i slutet av året.
Mycket spännande..


Min musik

Eftersom jag har så HIMLA BRA musiksmak så går det inte bara att rabbla upp låtarna, för ni har säkert inte hört dom ändå, och gör er knappast besväret att göra det, så genom en liten youtubelänk så kan jag ju mer eller mindre tvinga er att lyssna, lite i alla fall.
"Dagens artist" är Within Temptation, så otroligt bra musik, och hon är så himla vacker (och har så fina kläder). Mother Earth - NJUT!


Ett annorlunda inlägg

Hösten är ett faktum. Löven är inte bara gula och orangea, utan har dessuom redan börjat dala ner från träden, snart blir dom nog bruna. Alla säger att det är så vackert med höst, med alla färger. Själv tycker jag nog att löven är vackrare då dom är gröna. Vackert är det också när det gnistrar snö på grenarna, men dit är det ju några månader.

Vad ska man egentligen skriva om då när man bloggar? Jag vill skriva bra saker, intressanta saker, som folk vill läsa, just nu känns allt jag skriver bara trist mest. Har tappat inspiration. Vill försöka vara personlig å skriva personliga saker, men vem har egentligen lust att vara och rota i min konstiga hjärna. Många skriver och bloggar om mode, men jag känner att det inte riiiiktigt är min grej.
Vill skriva om saker jag tycker och tänker, tänker en himla massa, men det är som att tankarna inte kan ta form utanför mitt huvud, gud vad det där lät poetiskt...

Det är jobbigt att vara människa. Man ska göra vissa saker, uppnå vissa mål, vara på ett visst sätt. Och alltid alltid alltid tanken att det man gör inte duger. Spelar ingen roll om jag lyckas bevisa för mig själv flera gånger att jag visst är bra på saker, att jag är duktig och kan, ändå finns tanken där, att jag egentligen inte kan, eller att jag är för lat. Man blir så bra på att anklaga sig själv. Måste hela tiden bevisa, för mig själv och för alla andra, att jag gör mitt jobb, att jag kan det jag gör, ändå saknar jag självförtroendet, eller självkänslan, att vara nöjd med mig själv. Har det inte med skola eller arbete att göra (vilket det oftast har) så kan det vara något annat. Vikt till exempel...

Jag är inte depprimerad, inte alls. Jag är faktiskt nöjd med mitt liv, jag har en pojkvän som älskar mig över allt annat. Det som hela tiden finns där dock är oron. Oron att inte duga för mig själv eller för andra. Oron är det sen som leder till stressen (jag måste ju hinna alla dom där sakerna för att kunna vara nöjd). Det blir som en ond spiral. Träning som jag förr tyckte var kul ser jag nu som ett ont måste. Jag försöker intala mig själv och alla andra att jag tränar för att jag vill, men glädjen finns oftast inte där längre, och det gör mig ledsen. Samtidigt vill jag träna, vill hålla mig i form, vill vara smal... men samtidigt är det svårt att motivera sig när man redan är stressad och har mycket att göra, då blir det lätt att man kommer med undanflykter...

Det är jobbigt att vara människa. Jag vet att jag inte borde klaga, jag har verkligen inget att klaga över i mitt liv, några gropar i vägen stöter man ju alltid på, ändå är det som att något i mig inte kan lägga sig till ro, det kommer alltid tillbaka...

Nytt försök

Nytt försök med en av dom bästa låtarna. In Flames - Metaphor

Stress...

Jag hatar att stressa, eller kanske ännu hellre att känna mig stressad. En hel dag kan verkligen bli förstörd av det. Är lite stressad idag. Det jobbigaste är nog att projektet tar både en massa tid och energi. Jag vet att det bara är som en vanlig arbetsdag med 8 timmar, men det känns ändå jobbigt och stressande. Har massa saker jag hade tänkt göra idag, men jag vet att jag inte kommer hinna allt. Kommer troligtvis att komma hem någon gång mellan fyra och fem, och då måste man ju laga å äta middag. Sen hade jag tänkt att träna 18:15, så då kan man ju inte äta någon jättemiddag utan bara nåt litet. Hade även tänkt tvätta ikväll, men det hinner jag nog inte, får ta det till helgen kanske. Dessutom kommer ju japanska lektion 4 idag, så jag borde börja jobba med den också, men det hinner jag ju inte före träningen, så det blir väl typ halv åtta då.

Fast egentligen borde jag inte stressa, allt blir bara så mycket jobbigare om man stressar upp sig. Kanske får ta och fara vid 4-tiden (har ändå inte så mycket jag kan göra idag), så hinner jag få i mig nåt och kanske småbörja på japanskan innan träningen. Sen kan jag fika nåt ikväll och göra japanska till typ nio, och sen har jag ju i alla fall 2-3 timmar innan jag ska sova att få vara ledig på :)

Egentligen är ju träning också att vara ledig, men allt som har att göra med att passa tider får mig att känna mig oledig.

Det här var säkert ett av mina tråkigaste inlägg hittills, men behövde få skriva av mig och resonera lite med mig själv, nu känns allt mycket bättre :)

Till er alla som väntat...

Hade rekordbesök i i lördags, hela 22 stycken.. tills idag har det dock hunnit sjunka till det normala, 3 stycken än så länge. Men men, till ALLA er som väntat på att jag ska uppdatera min blogg, ska göra ett försök för eran skull, fastän det inte har hänt så mycket spännande idag.
Började i alla fall med att jag försov mig. Komme ju hem typ 01:15 i natt från Luleå, så jag hade tänkt ta en liten sovmorgon och stiga upp 07:45 istället för 07:00. Vaknade dock av mig själv och tyckte att jag var ovanligt pigg för att vakna innan väckarklockan, speciellt med tanke på hur sent det blev igår innan jag somnade. Tittade på klockan och insåg att jag inte allshade vaknat innan väckaren, klockan var väl typ 5 över 9 eller nåt sånt, och jag hade varit så duktig att jag stängt av väckaren i sömnen utan att vakna av den, har i alla fall inget som helst minne av att den har ringt. Men men, så går det ibland. Är ju inte hela världen eftersom jag inte har någon tid att passa, men ändå lite pinsamnt. Kom i alla fall till skolan, och pratade med Yvonné. Blev jätteglad för jag fick massa med positiva omdömmen och beröm för det jag gjort i fredags, så det var jättekul, verkligen en knuff i rätt riktning vad gäller självförtroendet, jag KAN faktiskt åstadkomma nåt själv! Idag har det inte hänt så mycket mer än att jag har skrivit på projektet och ringt till Rönnskär om ex-jobb samt skrivit ett litet "brev" som jag ska skicka dit i morgon, glömde hennes mailadress på skolan.

Ja, det var väl ungefär dagen som gått, nu väntar jag på att älsklingen ska bli klar med sin redovisning så ska vi spela lite WoW tillsammans. Ska göra gott te och äta god frukt. Har för övrigt en massa goda teér nu som jag har inhandlat. Eller massa och massa, 3 i alla fall. Två stycken köpte jag för två veckor sen när Peter var här och hälsade på, två röda teer samt två små söta burkar att ha dom i, Jordgubb Vanilj och Serengeti. Båda jättegoda (Jordgubb Vanilj luktar underbart, men tror nog ändå Serengeti är snäppet godare). Hittade även ett Lakritste på ICA förra veckan som jag var tvungen att smaka. Också jättegott. Smakar inte bara lakrits, utan även andra juliga kryddor som kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika. Hmm.. blir svårt att bestämma vilket man ska ta ikväll.
image12image13
Fina bilder på mina teburkar och på mitt goda lakritste.

Var som sagt även på stan i lördags å shoppade loss, och eftersom det är så KUL att lägga upp massa bilder så tänkte jag här visa vad jag köpt, kul va? ;)

Jättegulligt älv-halsband med lila stenar på som jag köpte på Capella. Massa fina saker!

En parfym som luktar så jävla gott att jag typ blir kär i mig själv när jag har den på mig
(okej, det är Midnight fantasy av Britney Spears, och jag skäms lite, men det behöver jag ju inte säga till nån...)

Ett superfint å gulligt SVART diadem med rosett för 40:-, går ju inte att motstå...
(jag tror jag har dragit på mig nån fetish för saker med rosetter, hjälp mig nån?)

Å sist men inte minst ett par hörlurar, inte så spännande, men jag behövde nya


Nu tror jag i alla fall att älsklingen börjar bli klar med sitt, så jag tror jag ska joina han och spela lite och dricka te och äta frukt! :)

RSS 2.0