...to Mordor

Jag kanske har dålig humor, men jag tycker att "walk into Mordor"-skämt är jättekul. Kunde inte låta bli att göra en egen. Peter, den här är till dig:

image110
ihopklippta med bilder från google.se

(Jag ska erkänna att jag inte kom på iden helt själv, men bilden i alla fall...)


TV-afgift för dator

Nu är Radiotjänst ute och cyklar, och det någonstans långt borta i skogen. Tror att de har cyklat vilse. Handlar om eventuellt i framtiden då man kan tvingas betala TV-avgift för datorn. Läs artikeln här.
Helt ärligt kan jag inte förstå hur de tänker. Man betalar redan idag en ganska dyr (enligt mig) TV-avgift för TV, andra typer av kanalväljare eller TV-kort i datorn. Det kan jag ändå tycka är okej. En TV har man ju ändå för att se på TV eller eventuellt DVD.
TV-licens om man har dator....
Nu börjar de tydligen svamlas på om att även om man har dator så kan man i framtiden måsta betala TV-avgift för den (om man inte redan betalar TV-avgift såklart, man behöver ju tack och lov bara betala en gång...). Jag förstår inte. Jag har aldrig "fuskat" med TV-avgiften som många andra studenter. När jag bodde själv så valde jag helt enkelt bort TV eftersom jag inte ser på TV så ofta...
Är radiotjänst så ego att de tror att bara för att man har dator så vill man se på deras sändningar? Helt ärligt så tror jag inte folk har en dator för att se på SVT. Ingen jag känner har en dator för att se TV (inte i första hand i alla fall). För mig är en dator en massa saker. Ett arbetsverktyg, läsa senaste nyheterna, mediaspelare (musik och film), att hålla kontakten med vänner, underhållning (spel) och många andra saker. Ingen TV.
Om nu radiotjänst inte vill att folk ska kunna se deras sändningar utan att betala TV-licens har jag ett enklet tips åt dem - Lägg inte ut så man kan se, de flesta kommer inte att göra det i alla fall...

Melodifestivalenjuryn

Okej.. det här blir det sista jag skriver om melodifestivalen på ett tag (innan ESC i maj...) Handlar om juryns vara eller icke vara

Personligen tycker jag att juryn ska avskaffas.
Det går inte att göra en objektiv bedömning av en låt eftersom musik inte är objektiv. Man gillar vissa musikstilar, artister, texter, melodier och upplägg mer än andra helt enkelt. Sen tror jag att även juryn påverkas av media. Är vissa bidrag favorittippade och hypade så är det ju inte så konstigt om dessa drar in mer poäng (man tror helt enkelt att de är bra för att de syns mycket). Det är ju redan en jury som från början plockar fram de bidrag som får tävla, tycker deras inverkan borde sluta där... Argumentet att juryn skulle veta bäst vad som passar i ESC tror jag inte på, där är det ju också tittarna som röstar, och jag tror det är svårt att förutspå vad som kommer att slå och inte...
Dessutom tycker jag årets jury var FRUKTANSVÄRT likriktade, det var nästan pinsamt eftersom man fick känslan att det var uppgjort på förväg... Av de 10 bidragen var det 7 som tog åt sig 462 poäng av 473?
Fördelningen var typ Amy Diamond/Sibel 1-2 poäng, Linda Bengtzing/Sanna 4-8, Rongedal & BWO 8-10 och Charlotte 10-12... Så bra var inte Charlottes låt?
Nu säger jag inte såhär bara för att jag tycker att fel låt vann? Även om tittarna röstat samma hade jag tyckt samma sak. När juryn håller på såhär spelar det ju ingen roll vad man röstar egentligen. Även om Christer Sjögren hade vunnit tittarrösterna hade han fått totalt 133 poäng, då hade det räckt med att Charlotte fått 22 tittarpoäng så hade hon i alla fall vunnit med 3 poäng. Hur kan en jury bestående av ett fåtal så kallade experter påverka så mycket? Ska man införa jury i folkomröstningar också?

Lärare...

Jag är en sån person som oftast inte brukar tycka illa om andra personer, och jag kan inte komma på tex någon lärare jag tyckt illa om, förutom min musiklärare då jag gick i högstadiet. Av någon anledning började jag tänka på det nu på morgonen...
Jag har nog alltid tyckt om att sjunga. Började spela gitarr i musikskolan då jag var typ 10, men det var inte så kul och gick väl inte så bra (eftersom jag inte tyckte att det var kul) så då jag var 12 (tror jag) bytte jag till sång istället, och det tyckte jag var jättekul, speciellt eftersom jag hade en jättebra lärare, Rose-Marie. Sjöng både i kör och tog sånglektioner ända tills jag slutade högstadiet. Ville fortsätta sjunga, men då jag började gymnasiet blev jag ställd på kö, och det blev aldrig att jag sökte igen.
I alla fall, eftersom jag sjungit i kör och solo på diverse konserter och musikcaféer så kan jag ju inte vara jättedålig på sjunga, men när vi skulle få våra betyg i musiken i nian så fick jag helt plötsligt veta att jag bara låg på G... Jag har ju alltid varit duktig teoretisk,och de prov vi hade haft hade gått bra. Han sa dock att det räknades inte så mycket eftersom musik är ett praktiskt ämne, vilket jag i och för sig kan hålla med honom om. Hade VG i spelning.... och G- i sång.... G-.. för att han inte hade hört mig sjunga... Det var alltså den som "skrek" högst i en halvklass på 11-12 personer som fick bra betyg, och hur lätt är det att överrösta flera killar som brölar i 15-års åldern? Hade jag inte varit så mesig hade jag sagt något, men eftersom jag var en väldigt blyg person så sa jag inget. Pratade med Rose-Marie och hon pratade med honom, varefter han hade en FET utläggning att "om man var bra på spela trummor men bara gjorde det i skogen, hur kunde han veta...". Slutade i alla fall med att jag fick ett VG i musik.

Förutom denna händelse var han även elak. Kommer ihåg en gång då vi skulle ha något teoretiskt. Vi hade inga bängar i musiksalen, utan vi fick sitta på stolar med träskivor att skriva på. Av misstag råkade jag tappa ner en penna i golvet. Tror ni inte den jävla gubben tar en bunt pennor, går runt i musiksalen och släpper ner pennor i golvet medan han pratar. Så jävla idiotisk. Hade jag inte varit så mesig hade jag gått ut ur klassrummet.... (eller gett han en bitch slap....)

I gymnasiet valde jag syslöjd istället för musik...

Ett spöke?!?

När man inte kan träffas så ofta kan det vara trevligt att få se sin pojke på webcam ibland.. men gissa om min förvåning idag då jag fick se ett spöke....

image109

Snälla, ge mig min pojke tillbaka!


Varför kan inte alla tycka som jag?? Idioter :P (mer ESC)

Alltså. När det för en gångs skull har med en BRA låt i melodifestivalen (Nordman) så ska Sverige gå runt å heja på Charlotte "Fågelskrämman" Pierrelli (ja, hon ser ut som en både i kroppen och ansiktet..). För om HON vinner så KOMMER vi ju VINNA ESC (eller hur.. precis på samma sätt som The Ark vann då eller?).
Kan Svenskar inte fatta att vi skickar så jävla många kassa låtar till Eurovision? Därför det går som det går...

2007 - The Ark. Så JÄVLA säkra vi var att vi skulle vinna (ja.. vi kom ju FAKTISKT på 18:e plats....)
2006 - Carola, en femteplats.. så bra var den inte.. dock DOMINERADE Lordi totalt. Bästa ESC hittills ;)

Osv...

Senaste gången Sverige skickade en riktigt bra låt till eurovision var 1996. One More Time - Den vilda, som kom trea.

Om folk skulle vara smarta å tycka som jag så skulle vi skicka Nordman. Han kanske inte skulle vinna, men nåt man skulle kunna stå för.

Ge mig några klonade Elin som hejar fram nordman till seger!


Lovely eyes

Är inte det här de vackraste ögonen så säg...

image108

Zchlager

Någon som kunnat missa veckans stora skräll? Att Carola och Andreas åkte ur melodifestivalen. OMG! Ska jag vara helt ärlig så var deras låt ju inte dålig, var nog en av de 10 bästa i år i alla fall, men jag är så GRYMT GLAD att Nordman gick vidare! (Vågar jag säga att jag hoppade upp i luften och sen skuttade runt lite?) Kanske är jag lite löjlig, men jag älskar musik, så är det.
Bara för att jag är en liten smått störd person som gillar listor och sånt också så kommer här nu min alldeles egna bedömning av finalen nästa vecka.
  • Christer Sjögren - I love Europe Det är nog det enda bidrag jag faktiskt skulle skämmas över om vi skickade. Herre gud!. Okej, han har en bra sångröst, och jag kan förstå att låten tilltalar en viss målgrupp, men melodin passar bättre på Bingolotto än i ESC, och texten ska vi inte ens prata om, den passar nog ingenstans tbh...
  • Amy Diamond - Thank you Är varken dålig eller bra. Jag vet inte, den är som ingenting för mig. Troligtvis skulle den gå dåligt i Europa, känns som att medelåldern på den som röstar ligger på 12...
  • Rongedal - Just a minute Nä, jag vet inte. Lite samma här. Den känns inte heller som en vinnare helt enkelt. Om två månader kommer ingen komma ihåg den eftersom den inte ens kommer att spelas på radio.
  • Sanna Nielsen - Empty room Fin ballad och hon är duktig på att sjunga. Fastän jag tror att den skulle ha det svårt om den kom till ESC så skulle jag inte ha något emot att skicka den. Min andrahandsfavorit.
  • Frida feat. Headline - Upp och hoppa Såg ju inte deltävling 3, men det jag hört av låten så måste jag nog säga att jag skulle skämmas för den här också. Eller jag vet inte. Jag gillar inte hip-hop/rap å sån skit :P.
  • BWO - Lay your love on me Har ju bara hört lite av den här låten också, men jag vet inte. Har inte BOW varit lite "kalla" på sista tiden? (Fast vad ska jag uttala mig om sånt?) Tror dock att dom kommer hamna högt upp i alla fall... (Tyvärr?)
  • Linda Bengtzing Alltså, får vi ens vara med om vi skickar den här? Speciellt om vi översätter den till engelska. Jag säger som jag sagt förut I can be brown, I can be blue, I can be violet sky...
  • Charlotte Perrelli - Hero Alltså skona mig från denna euro-dance skit låten som redan finns i en miljon olika tappningar. Vi kommer ingenstans med den här. Skona mig från Charlotte Perrelli när vi lika håller på också. (Hon sågade Lordi 2006 - Jag sågar henne när jag vill, pwnd).
  • Sibel - That's where I'll go Visst, fin ballad, men helt ärligt kan jag inte riktigt komma på melodin... Ingen låt som sätter sig i alla fall.
  • Nordman - I lågornas sken Som sagt min favorit. Kommer heja heja heja på den på lördag fastän den inte kommer att vinna. Svenskar har skitsmak. Bara så du vet. OM den vinner hoppas jag att dom inte översätter den till engelska. Tror inte det ger oss en större chans att vinna, och jag tror den skulle göra sig sämre på engelska.
Sådär. Lite onödigt ordbajs från mig. Har annat att pyssla med. Hoppas alla som läser det här är smarta och röstar på Nordman på lördag ^^



You make my heart beat...

Det är ju allt för tur att jag har lagt beslag på världens underbaraste redan så ingen annan tagit honom redan:

image105

<3

Svenskar utan smak

I helgen har jag roat mig med att bland annat se på melodifestivalen. Synd bara att svenska folket ska ha så kass smak. Eller ja, de sämsta låtarna gick ju inte vidare men...
  • Linda Bengtzing: "I can be brown, I can be blue, I can be violet sky..." Finns bara en sak man kan säga - PLAGIAT!! pwnd
  • Charlotte Perrelli: Så trååååååååååååååkig låt. Speciellet eftersom man bara hört den ungefär 3568 gånger, minst.
Själv tyckte jag att nordman kunde ha gått vidare, trots att han såg ut som en blandning av Quasimodo och någon sorts bödel. Skön och bra låt, Elin röstade till och med! Synd bara att han får möta Carola och Andreas i andra chansen, känner på mig att det inte kommer gå så mycket längre än så, tyvärr.

Annars har det som vanligt mest varit skräp i år också. Carola och Andreas låt är helt okej, men om inte Nordman går vidare hoppas jag nästan på Sanna... Men men...


Har gjort fina beställningar också från EMP. Sammanlagt på typ 2600 kr eller nåt, fast då är det ju andra som också beställt. Tråkigt bara att typ alla grejer jag ville beställa inte fanns i lager :(
Får väl vänta några veckor extra då.. Men dom har så mycket fint i alla fall. Elin vill ha allt.. Eller i alla fall det mesta...

Två av dom fina grejer jag beställde :) 

                                          image103image104
Bilder från emp-online.com

Har varit lite wild and crazy. I morse ställde jag mig på kö på en trea i Ursviken, tillgänglig från 1:a juni...Tänk om jag får den...

RSS 2.0