2 dagar och 2 månader till jul..

Ja, jag vet. Jag är skitbarnslig, men jag ÄLSKAR julen. Det är typ årets höjdpunkt. Det är så fint å mysigt å snö å tända ljus å god mat å få ge bort paket och folk är allmänt glada å trevliga, å man får sova länge på mornarna flera dagar i rad. Helt underbart!

Läste aftonbladet idag om att man köper i snitt leksaker för 3000 kr per barn (under 13) och år i sverige, att varje barn har typ 537 leksaker osv. Tycker det är ganska hemskt när man tänker på det. Och att 1/3 köps i december. How strange... Sen har dom med i artikeln en mamma som köper allt till sina barn. Dels allt dom vill ha, sen allt mamman tycker att dom ska ha också. Sen ligger leksakerna bara där hemma och skräpar för att dom inte vill leka med dom. Inte konstigt att man får bortskämda ungar sen.

När jag lika håller på å tycker om saker (är på tyckar-humör idag). Vart tog debatten om skatt på onyttigheter vägen? Försvann den med den moderata regeringen kanske? Jag tycker i alla fall att det var en bra debatt. Vi har ju skatt på annat som är skadligt, som alkohol och tobak. Men folk blev galna när man började prata om skatt på onyttiga saker. Varför? Vi ska få leva precis som vi vill, men när vi blir sjuka av vårat leverne så räknar vi med att vi ska få tillgång till samma sjukvård som alla. Klart att det vore ett idealsamhälle, men på något sätt måste ju man få in pengar någon stans ifrån också, så att det så att säga bär sina egna kostnader. Sen skulle det säkert få folk att tänka till en extra gång om chipspåsen kostade det dubbla. Det skulle ändå finnas sjukligt överviktiga personer, precis som att det finns alkoholister, men det skulle säkert få folk att tänka efter, samt att det skulle bli mer pengar till sjukvården.
Frågan är väl bara var gränsen ska dras. Ska den dras vid kakor, snacks, godis, saft och läsk, eller ska även strösocker, margarin, olja, grädde och fet och söt mat som korv, youghurt och sånt få extra skatt. Sånt är ju svårt att säga. Tycker ändå att man ska tänka på det. Finns ju miljontals olika bantningsmetoder, lightprodukter, tv-program mm som alla kommer med råd och tips och allt möjligt, och ändå går folk bara upp i vikt. Varför? Kanske skulle skatt hjälpa? Men enligt högern ska ju människan få bestämma själv, och tydligen har människan bestämt sig inte bara för att förstöra hela planeten, utan dessutom äta ihjäl sig!

Punkt

Tänkte i alla fall sluta med en bra låt. Good enough is good enough med Sonata Arctica från deras nya album Unia. Inte så rolig video kanske, men fin låt :)


Kommentarer
Postat av: Elin

Undrar varför du inte får några kommentarer... :P

2007-10-22 @ 17:52:36
Postat av: Johanna

Jag sitter också och räknar ned dagarna till julen, har redan börjat köpa julklappar och planera vad man ska göra under helgen. Fast jag tror jag kommer få jobba på julafton, men det är inte hela världen haha.

ha det bra!

2007-10-22 @ 18:15:38
URL: http://bicini.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0