110 rakt in i väggen

Har gått 18370 steg än så länge idag.
Puh!
Jobbade till halv 6, och nästan flög hem, helt tom på energi.
Men i morron ska jag sluta till lunch hade jag tänkt.

Nu sitter jag här, med en skotte på min vänstra sida och världens godaste saft i skafferiet.

Får jag??

Hade planerat in både japanska och yoga idag, frågan är om jag orkar något av det...

image102

(Bild från www.northerner.com)

Dagens recept

Chiabatta med skinka, stekta champinjoner och västerbottenost
image101

Kanske nördigt att ta kort på sin mat. Men jag var bara tvungen när jag kännde mig så påhittig idag, speciellt när det dessutom blev supergott! Har lite stress i kroppen nu. Vet inte riktigt varför, känns bara som jag har mycket att göra ikväll. Suck...
Har för övrigt gått 14435 steg idag. Inte illa!

Anime

Måndag igen. Tror inte jag är helt frisk. Har haft ont i huvudet hela helgen, inte bra, så jag for från jobbet klockan 1 idag. Ska bara ta det lungt ikväll. Ingen yoga å ingen mer japanska, sen blir det en tidig kväll. Har inte så mycket att skriva så jag tänkte bidra med en fin sång från en underbar film - håll till godo:




Åh, när jag lika håller på kan jag passa på att göra reklam för en underbar anime serie - Elfen Lied
Sorglig, hemsk och nästan brutal ibland...


Introlåten   ..................................................................   Trailer

Måste ses!

Elin goes Power Yoga


Jepp, så är det.

Finns ju inte så mycket att träna här i Boliden. Visserligen ett skidspår just utanför, men det känns som att skidsäsongen är på väg att bli slut (inge kul att åka i ett isigt spår..). Finns ju ett badhus i Boliden också, nackdelen är att det stänger typ 19 de dagar det har öppet, och det är ju vid den tiden då man har vilat maten och så, som man vill fara och träna...
Att åka in till stan för att träna känns ännu mer ovärt. Förutom ett dyrt gymkort, blir det även många dyra bussresor, samt lång tid då det tar en halvtimma enkel väg (och inte så många bussar att välja på heller för den delen).

Så i onsdags införskaffade jag mig en yoga matta och en instruktions-DVD. Provade lite smått i torsdags, typ halva passet, och jag har redan fått träningsvärk i armarna... Kändes lite ovant att träna framför datorn med en instruktör, men det blir nog bättre. Kände igen de flesta av sekvenserna också från Body Balance.
Förutom träning så hoppas jag att yogan kan skänka mig lite inre lugn, det är nåt som verkligen behövs...

image98image99



Är jättehungrig! Ska äta grekisk pytt-i-panna (potatis i klyftor, marinerad fläskfilé i bitar, rödlök, paprika och fetaost som får gå i ugnen. Till det oliver, sallad, tzatziki och gott bröd. Elin kommer rulla fram...)






(Bilder från casall.se/google)

Tanka eller inte tanka?

Ibland går jag och funderar på saker. Det är inte så ofta jag bloggar om det, men nu ska jag göra ett försök. Vill gärna ha era kommentarer om vad ni tycker också.

Frågan gäller alltså tanka eller inte tanka, alltså att ladda ner film/musik/spel olagligt.
Själv är jag kluven i frågan.

Å ena sidan förstår jag skiv-, film- och spelbolagen. Klart de förlorar en massa pengar på att folk laddar ner olagligt. Spelbranchen vet jag ärligt talat inte hur mycket den påverkas. Kanske inte så mycket. Oftast köper man nog spelet ändå om man vill ha det (brukar ju oftast krångla med att cracka spelet osv. om man ska kunna använda det, och ska man spela till en konsoll så måste man väl köpa det för att det ska fungera (eller har jag fel?).
Jag kan inte tänka mig att filmbranchen förlorar så himla mycket pengar heller. Att se en film på bio är ju fortfarande helt överlägset att se den hemma, även om man har 42" wide screen och surroundljud ^^, och jag kan tänka mig att de allra största intäkterna kommer från just bio. Så ofta köper jag inte en DVD-film i alla fall, även om jag inte skulle kunna tanka, och det gäller nog de flesta.
Musik däremot är ju en lite svårare fråga, och det är väl också den som diskuteras mest. Det var nu kanske 10(?) år sen första fildelningsprogrammet började användas av folk man kände, Napster (wikipedia har alla svar, 1999, alltså 9 år sedan). Trots detta så verkar musikindustrin inte ha gått så dåligt (förutom för alla stackars skivaffärer som läggs ned på löpande band), speciellt med tanke på alla skitartister som får ge ut skivor, haha.
Frågan man kan ställa sig är ju, att är man musiker/artist, vad vill man helst, tjäna massa pengar eller att så många som möjligt ska få höra ens musik? Jag hoppas på det senare... Klart man måste tjäna pengar om man arbetar med något heltid, men artisterna går det nog ingen nöd på, inte ekonomiskt i alla fall. Antar att de tjänar mest pengar på konserter, att spelas i radio och annat man kan kalla "biprodukter", de som nog lider mest av detta är nog skivindustrin som inte kan hova in miljontals med pengar på sålda skivor.

Jag är ju en sån duktig och laglydig flicka som lärt mig att det är dåligt att göra fel, men jag kan ändå förstå de som laddar ner mycket. För det första blir utbudet av musik bara större och större, man vill blanda stilar och artister, bara ha någon låt här, någon låt där - och man vill ha mycket - och när man kan få det gratis, varför betala? Har man sen man var liten kunnat få tag i all musik man vill utan att betala för det, varför börja? Fastän det är olagligt är ju risken att åka fast minimal, om man nu inte skulle ladda ner HUR mycket som helst.

Fastän skivbutikerna till viss del har anpassat sig och man nu kan köpa enstaka låtar och ladda ner från olika hemsidor eller dylikt, så kan det inte konkurera med gratis fildelning. Standardpriset på en låt är 9 kr vilket ju inte är så dyt - om man bara ska en eller ett par låtar, men det blir snabbt mycket om man vill ladda ner flera album.

Så, vad tycker du om fildelning? Lämna gärna en (eller flera) kommentarer!

Min idol...

En av mina idoler eller förebilder är min pappa. Även om han inte är en teoretiker och inte gillar att läsa och plugga och sånt så är han en ren naturbegåvning när det gäller praktiska grejer. Snickrar å bygger, fixar dator och massa. Det han inte kan tar han själv reda på hur man gör och sen fixar han det. Jag vill också kunna sånt.

Å grattis pappa som fyller 49 i morgon! :)

image97
papsen å mamsen jul 2006

Kyckling

Idag är det söndag. Det är alltid så tråkigt för det betyder att jag måste fara från Peter. Har i alla fall haft en bra helg som vanligt. Har haft kul med ett ritprogram (eller som Peter säger CAID-program, på snobb-svenska). I alla fall så ritade vi en fin kyckling.

image96

Nu ska vi ut å promenera.


Me like Mika


Lyssnar inte mycket på "modern pop"
men jag har fastnat för Mika. Av någon anledning




Inga rumpskakande modeller i hotpants här inte...



Att inte behöva jobba när man kommer hem är inget för vanliga dödliga

Å när jag menar jobba så menar jag inte typ laga mat, diska, städa, ta hand om barn.
Jag menar ta med sig jobbet hem.

Jag har jävligt hög press på mig själv.

Det känns som andra ökar på den pressen genom förväntningar de har på mig.

Och nu känns det som jag har förväntningar på mig själv jag inte kan leva upp till.


Har stängt av mobilen, orkar inte prata med någon
Orkar inte försöka få folk att förstå


~Jag tror att jag är olycklig~



Vårväder

Idag var det som vårväder ute. Några plusgrader och vattnet ran efter vägen. Härligt, men lite väl tidigt för att vara mitten på feberuari, i alla fall här uppe. Sånt där väder brukar ju inte
 komma förän i slutet på mars...
Har haft en underbar helg tillsammans med älsklingen. Synd bara att den ska vara så kort... Tror att livet skulle vara lättare om man fick vara oftare med varandra... Men ska till Lule på lördag igen så.

Provade mina sommarkläder nyss. Var lite halverst orolig att jag skulle blivit för stor för alla, speciellt mina älsklingsklänningar. Men det var lungt. Fick på mig dom utan några problem. Det enda som var lite trångt var mina små korta jeans shorts, är väl låren som blivit lite feta :P Men men... ska FÖRSÖKA att gå ner några kilo till sommaren. Bara för att... Eller är jag för petig?

Har man ätstörningar om man tänker på sin vikt flera gånger varje dag? Om man får ångest om man äter något "onyttigt"? Jag vet att jag inte är överviktig eller nåt, men får ändå för mig att jag är fet. Även om Peter säger att jag är minst lika fin nu som då jag vägde 5kg mindre så känner jag mig ändå fet, som om alla runt mig går och tänker att "gud vad fet hon har blivit" och jag känner mig som en dålig människa som inte gått ner dom igen.
Fan. Det var så jäkla mycket lättare att gå ner i vikt då man var olycklig...

Snart tillbaka till Bolien.
Jag saknar dig redan darling <3

Ännu en dag förbi

Några minuter att varva ner innan helvetet börjar igen...
Ska fortsätta skriva på mitt CV och plugga japanska efter, sen förhoppningsvis raid ikväll så man kan koppla tankarna på annat...
Har två semlor till i kylen... kommer bli så fet, ännu nåt att ha ångest över... har inte tid att fara ut å åka skidor heller, inte idag i alla fall...

Bara för att jag lovat några så kommer här två bilder på mig från maskeraden i lördags. Tog typ inga bilder där, men ni kan ju få roa er med bilder på min "mardröms"outfit i alla fall.

image94 image95

Snart mat, ska lyxa mig med blodpudding...



Elin goes apatisk

Igår jobbade jag mellan 7 och 16.30
For hem och åt middag
Skrev på mitt CV
Pluggade japanska
Var "klar" med allt detta kl 22
(fast jag är inte klar, har fortfarande kvar att skriva på mitt CV, å massa japanska att plugga)

Jag blir apatisk

Sen spelade jag wow till alldeles för sent
Så jävla trött...

Ännu mer apatisk. Skit

btw så åt jag två semlor också, så nu blir jag väl fet också..

image93(bild från google/tasteline.com)



(jag vet att du bara vill hjälpa mig darling... men allt går inte att förklara)

Snabbis på stan...

Har som sagt varit på stan idag, handlat lite grejer till maskeraden ikväll. Var dock tvungen att ändra min budget till 300 då jag insåg att vissa grejer var lite dyrare än jag trott. Hamnade på 275 ungefär, å då köpte jag en till tröja på kupan också. Jättefin tröja, kanske liiite tajt, men jag blev så kär i den.
Träffade typ 5 personer från Boliden, komiskt att träffa så många man jobbar med på stan.
I alla fall. Caisa, min kusin, vill att jag ska komma å bygga lego med henne, så jag ska inte bli så långdragen. Postar lite bilder på det jag köpt, kanske kommer bilder på min maskeradoutfit senare ikväll.

302086-89 302086-90
Fina tröjan jag hittade på kupan, bara lite tajt (å snyggare med en icke-röd bh under), å smink å fin anteckningsblock.

302086-92        302086-91
Caisa är tyngdlyftare :)                                  Jag å Caisa

RSS 2.0