Elin goes Idol

Okej, kanske inte, men om jag skulle fara på en Idol-audition så skulle jag nog sjunga den här låten:



Ibland får man vara lat...

Nu tog jag helg! Gud så skönt. Orkade inte sitta och repetera, kände att tankarna ändå var någon annan stans. Tenta på fredag, men det är ju bara en VG-tenta (inlämningsuppgifter på tisdag för G). Har ju söndag-torsdag på mig att plugga. Så jag tänkte att pluggar jag på söndag så kan jag ju få vara ledig i eftermiddag. Ibland så måste man få vara lat, hjärnan måste vila.

I morron kommer mamma hit å vi ska gå på stan å kanske handla lite julklappar, gud vad svårt det är, har ingen aning vad jag vill köpa till nån!

Inte lika kallt idag heller, bara -4,3 på termometern nu, men jag längtar ändå efter mer snö! Vill ha en vit jul!


25 cm

Det är alltid kul att läsa saker som är fördelaktigt för sig själv, som till exempel den här artikeln från Aftonbladet som handlar om att kurviga kvinnor är smartare och får smartare barn. Kurvig är man (enligt undersökningen som artikeln bygger på) om man har smalare midja än höfter. Tycker själv det låter lite konstigt, har inte alla mindre midja än runt rumpan (om man nu inte är väldigt överviktig kan jag tänka mig, men jag har svårt att tänka mig att det existerar "raka" personer). Anyway.. stod inte om det fanns någon gräns på hur stor skillnaden ska vara, men var i alla fall tvungen att mäta själv, tror ni 25 cm skillnad räcker??

Challt/Får man se ut som man vill på jobbet?

Tittar på termometern, -9,3 grader ute. Härliga vinter! <3

Var liten artikel och debatt på Aftonbladet idag om man får se ut hur man vill. Jag kan tycka rent principiellt så ska man få göra det. Sen finns det ju såklart vissa hygieniska aspekter för såna som jobbar med tex. mat och inom sjukvård eller om ens stil på annat sätt påverkar så man inte kan utföra sitt jobb på ett bra sätt.
Sen så är det klart, jobbar man så man träffar mycket människor så är det klart att lite får man väl acceptera att alla inte är lika öppna, och har man en väldigt extrem stil så kanske man bör åt minstone tona ner den lite på jobbet.
Sen så är det ju alltid folk som ska dra saker till det extrema, till exempel så pratades det i debattforumet om "vad skulle du tycka om en polis som gick i shorts å med bar överkropp, en läkare med häng, en advokat med mjukisbyxor och svettig t-shirt eller en lärare med stripp-outfit". Det är svårt att diskutera saker när nivån hamnar på såna extrema ytterligheter, men självklart måste det finnas en gräns någon stans, annars tycker jag huvudsaken är att man är hel och ren, och att man är en bra människa som är bra på jobbet han/hon ska göra.
Killen i artikeln däremot tycker jag inte man kan klaga på alls. Jag förstår inte hur man kan haka upp sig på lite rött hår?? Herregud.
Skulle jag, om jag var chef på nåt företag, kunna säga om nån kom med blont hår till jobbet en dag att "jag tycker du ska färga håret mörkt igen, man kan inte riktigt ta dig på alvar sådär".

Men jag tror och hoppas att det kommer att ändras. För ett par årtionden sedan var det nog mest bara killar i hårdrocksband som hade långt hår, skulle nån komma med det till jobbet skulle man säkert ha fått en liknande reaktion som rödhåriga killen fick, men idag är det nog ingen som ens lyfter på ögonbrynet åt moderata finansminister Anders Borgs "hästsvans".

Tiderna förändras, å nu ska jag äta klart! :)

Infiltration och irritation

Nu på förmiddagen har jag infiltrerat. Varit och smugit runt på universitetsbiblioteket, på "andra sidan". Det är faktiskt lite spännande. Andra sidan består nämligen mest av samhällsvetare, jurister och sånt folk. Det roliga är att man faktiskt ser en skillnad, speciellt på tjejerna, dom är så stylade och fixade hela bunten, med mycket smink å smyken å modernaste kläderna. På tek/nat sidan är det mer slappt. Inte så att folk ser ut som lodisar (inte alla i alla fall) så är det ändå en mer avslappnad stil, det är faktiskt ganska kul och intressant.
Nu på eftermiddagen ska jag vara hemma i alla fall, kombinera plugg med tvättning av kläder. Hade funderat på att träna i kväll, men kände mig lite förkyld i morse (som en början till förkylning) så jag tar kanske bara å simmar lite.

Har hunnit vara irriterad också. Fick ett brev från min internet leverantör. Det var en påminnelse om en räkning som jag inte betalt. Jag blev lite fundersam, för jag kunde inte förstå varför jag skulle ha glömt det, så jag loggade in på min internetbank, hittade räkningen, stämde överens med OCR-numret, beloppet och till rätt mottagare. Det var även inbetalt i god tid, 19 oktober (sista dan var 7 november). Jaha? tänkte jag. Så jag ringde till kundtjänst för att reda ut det. Enligt han jag pratade med så hade jag fått en påminnelse för att betalningen kommit för sent. Konstigt tyckte jag, eftersom det stod den 19:e oktober, kollade till och med på kontoutdrag och såg att pengar var dragna den 18:e, kan ju inte ta över 3 veckor för banken att föra pengarna från mitt konto till någon annan. Förklarade detta för han, och sa att om det nu var så att banken inte fört över dem så är det ju inget som jag kan påverka. Han frågade om jag var SÄKER på att jag betalat då och att jag inte skrivit att den skulle betalas senare (känns som frågan "är du säker att du inte är dum i huvudet... hatar att vara tjej när man ska ringa om såna där saker, känns som om dom inte tror att man kan nåt.. suck..). I alla fall så frågade han om jag hade någon möjlighet att FAXA över själva "kvittot" till dom.
Faxa? Finns det NÅGON som använder fax nu för tiden? Trodde den dog ut ungefär samtidigt som freestylen ungefär. Sa i alla fall att jag inte hade tillgång till någon fax, då lät han lite besviken och sa att han skulle skicka det vidare till fakturaavdelningen så skulle dom höra av sig.
Suck, varför ska det vara sånt tjafs, och varför fax?? Tänker på en Nemi-serie (Nemi nr 9 2007) som handlar om faxar. Helt sant!
I alla fall, nu ska jag sluta sitta här och vara irriterad och göra lite uppgifter istället. Fick föresten godkänt på japanskatentan! Grattis till mig! :)

Humor ^^

Haha, det här är så roligt! I alla fall om man spelat nån gång så man vet vad det handlar om :)



Natti natti


Jul och konsumtion

Läste idag på Aftonbladet (för övrigt Sveriges största skvallertidning) att julhandeln förväntas slå nytt rekord - IGEN! Och att folk tar lån för att ha råd att köpa julklappar och på så vis hamnar i skuldfälla. Sen när har julen blivit en konsumtionshögtid? Eller är det någon sorts tävling att den som ger bort flest och dyrast julklappar vinner?
Per person låter det kanske inte så mycket, ungefär 1700 kronor, men med tanke på hur många invandrare som inte är kristna, eller barn som, även om dom kanske köper någon julkpapp inte lägger ut 1700 så blir det ganska mycket.
Visst är det kul att ge bort saker till sin familj, sina vänner och de man tycker om, men har det inte gått lite för långt då vi hela tiden handlar mer och mer och till och med börjar låna?
Folk kanske tycker jag är tråkig, men jag tycker det är sorgligt. Jag älskar julen för stämningen, maten, att få vara ledig, tända ljus, vara med släkt och familj, julklapparna var nog viktigare då man var liten. Det är nästan så man börjar må lite illa då man ser barn öppna sina paket, bara slänger innehållet åt sidan och går på nästa, för barn idag har ju redan allt. De flesta barn i alla fall. Så då är det mängden julklappar som räknas, inte innehållet.
Jag tycker det är hemskt. Snälla.
Jag vill inte få nå mycket julklappar i år (bara något litet räcker), skänk istället pengarna till välgörenhet, lovar att dom kommer att uppskatta pengarna 100 gånger mer än vad jag kommer göra!

Vad tycker du?

Vinter nu??

Kan det vara så att det äntligen blivit vinter? Kommit ännu mer snö i helgen och det snöar fortfarande! Kollade på smhi och dom lovade bara minus fram till fredag i alla fall, förhoppningsvis fram till i feberuari, men man kan ju inte så noga veta...
Sovmorgon också, passar bra på en måndag. Räknar dagarna, 11 dagar kvar nu!

Slutspurt

Har egentligen inte så mycket att skriva, men tänkte i alla fall skriva några rader eftersom jag inte skrivit på ett tag.
Var hemma i helgen, var helt underbart! Gjorde lyx-mat i lördags med förrättt, varmrätt och efterätt. Åt tills jag blev proppmätt, var så gott! Sen har jag fått krama massa på Peter-älsklingen, inte helt fel det heller.
Peter har varit så snäll och gjort slinogr i mitt hår, röda och svarta, riktigt nöjd blev jag! Å så fyndade jag en skitfin röd-svart halsduk/sjal på ICA Maxi.

En inte så smickrande bild på mig (blek å trött efter 1,5 timmars busstur), men jag ville visa mina nya fina slingor (å lite sjal med!)
302086-71

Nu ska jag poppa popcorn å vänta på att Peter ska komma hem till Luleå. Sen blir det spela ^^
Har föresten läst ut boken, Ett öga rött, och ska nu börja på en ny, men kan inte bestämma mig. Har ju köpt Solstorm, Snabba Cash och Lean mean thirteen, men vilken av dom ska jag ta först?

Rowlings nya...

...som ingen får läsa. 7 handskrivna exemplar av The tales of Beedle the Bard, 5 små "sagor" som utspelar sig före Harry Potter böckerna (boken och en av sagorna får man läsa om i Harry Potter and the deathly hallows).
Anyway, bara 7 kopior, 6 ska hon ge till de som hjälpt och stöttat henne när hon skrev böckerna om Harry Potter, den sjunde ska auktioneras ut på Sotheby's den 13:e december, och den lär ju inte bli gratis... minst 30'000-50'000 pund enligt Sotheby's. Pengarna ska i alla fall gå till välgörenhet, så det är ju positivt. Lite sorgligt bara att man inte får läsa... Den här artikeln från Telegraph skriver bra om man är intresserad av att läsa mer. Sen finns det ju den här artikeln från New York entertainment, himla rolig och lite elak, men jag förstår ju frustrationen... Vad tycker du?

image70
(bild från wikipedia.org)

Har varit så duktig idag, och nu ska jag ta och hoppa isäng! Fredag i morgon. Lovely!
おやすみなさい




Torsdag=snart helg

Fick mig upp i morse i alla fall, fast ganska så trött var jag ändå. Får se hur det går med 4 timmars föreläsning fram till lunch.

Funderade igår lite på att längta, vad man längtar efter. Viktigt att längta efter saker som både är nära och kanske långt borta. Vad längtar jag efter...
...den närmaste veckan att det ska bli helg, för då ska jag fara hem, gratta mamma i efterskott och träffa Peter.
...den närmaste månaden på att kursen ska ta slut (2 veckor nu). Inte så jättemycket efter att få vara ledig (även om det också ska bli skönt) utan efter att jag ska bo hos älsklingen typ 2 veckor och sen fara hem å fira jul (jag <3 jul)
...innan årets slut att få vara hemma och fira jul såklart, och att dinga 70 med min shadow priest!
...på obestämd framtid är att någon gång slippa bo 26 (eller 13) mil från älsklingen, utan att vi kan få bo tillsammans, men jag vet att det ju inte lär hända förän tidigast till sommaren, eller efter. Beror ju på var jag får jobb och var han ska göra exjobb. Men om typ ett år, då vi båda är klara, då hoppas jag det löser sig!
Du är verkligen min skatt
<3
image74


Trött och sliten

Har varit och tränat step bas. Man ska inte träna då man är trött, det går aldrig bra. Man får nog inte ut lika mycket av träningen heller, men svettig blev jag då i alla fall ^^
Men jag har varit så trött hela dan, så jag ska nog hoppa isäng alldeles strax. Så trött, å så stressar jag upp mig själv genom att tänka på allt jag har planerat typ resten av året i en enda tanke. Det är stressande. Ska ta några dagar i taget. Typ veckan ut. Ska plugga duktigt i morgon och försöka göra klart japanskatentan i morron kväll, så har jag den ur världen i alla fall = en mindre sak att stressa för. Sen fick jag mail av Yvonne om rapporten. Tydligen en annan som ska examinera den än han jag trodde, å han som ska göra det är bortrest till 10 december, så det är bara å vänta.
Sen i alla fall så är det fredag snart, och då ska jag fara hem å fira mamma (typ en och en halv vecka i efterskott, men i alla fall). Ska bli kul för då får jag ju vara med älsklingen också.
Ska sova nu, och inte stressa.
Natti

När man vet att man har för mycket pengar...

Kollade runt på lite bloggar, hade lite att göra. En av alla dessa bloggar var Amandas Shopping, som det låter på namnet en blogg om kläder å mode och sånt. Ingen blogg jag brukar läsa, men den låg under "mest aktiva". Anyway så stöter jag på den här koftan, för ca. 10000 (beroende lite på vilken valuta man räknar).
Den får vara hur designad den vill, men om en endaste människa är berädd att lägga ut 10000 kronor på en brun kofta, som ser precis vanlig ut, bara för att den har ett speciellt märke, då vet jag inte vad jag ska tro längre... Peter har ju idéer i alla fall:

Heatnix säger:
om en enda person köper en sån där för 10000 ska
jag fan börja sitta å karva träskor ur vedklabbar och
sälja dom för 20000:- / paret för att dom är "designade"




McD

Äntligen! Inte ens 10 år klarade sig McD i Skellefteå, nu lägger dom ner...
Norran 21/11 2007
image72


Det var på tiden! Det tycker alla som har skrivit kommentarer också...

När jag var liten...

Tänk vad man trodde mycket konstigt när man var liten.
Jag trodde att det hette bulkan (inte vulkan) och skorpinjon (istället för skorpion).
Sen trodde jag att det var lite sämre att fylla år i en månad med 30 dagar istället för en med 31...
och så slutade jag tycka om blodpudding för att mina kompisar inte tyckte om det...
visst var man lite knasig

Längtan efter något större

En sak som jag saknar är fascinasion för stora städer, när många jag pratar med har totalt motsatt uppfattning. Ju större desto bättre, nästan.
När killen som ska ha lägenheten efter mig var å kollade på den för ett par veckor sedan hade han med sig en kompis som, när jag sa att jag skulle flytta från Umeå för att göra ex-jobb, frågade om jag skulle flytta till Stockholm "dit alla andra vill".
- Nä, sa jag. Jag ska flytta till Skellefteå.
Ibland kan jag känna det som att andra tycker att det är fel att flytta tillbaka dit, typ "guuuuuuud så tråkig" (ingen har sagt nåt, men det känns lite så). Det tråkigaste med Skellefteå är att alla mina kompisar har flytt därifrån. Nu har jag ju inte sagt att jag absolut vill och måste bo där i hela mitt liv, kan tänka mig någon annan mindre stad i norrland också, men att flytta till någon storsdad i söder, nja. Faktum är att HELA min närmaste släkt bor runt Skellefteå. Nu har jag ju inte världens största släkt, men mormor, farmor och farfar. Min faster, farbror och morbror med respektive bor där, och mina 6 kusiner (nu är ju 3 av dom så unga att dom fortfarande bor hemma, men ändå). Av hela min släkt är det jag å min lillebror som bor i Umeå för att plugga.
Helt ärligt talat har jag svårt att se vad som lockar med stora städer. Pratade med Mai förut om stora städer, och att jag inte kände att jag ville till typ Stockholm eller någon annan stor stad (även om Sverige inte alls har speciellt stora städer jämfört med Vietnam där hon kommer ifrån). Visst, stora städer har såklart mer att erbjuda vad gäller affärer, underhållning, saker att göra, om det nu är det man eftersträvar, kanske inte alla gör det.
Mai pratade om att man inte känner sig säker. Att när hon kom till Umeå (som är en alldeles tillräckligt stor stad enligt mig) så tyckte hon att det var så lite folk, att man aldrig mötte någon att fråga om vägen till ställen, och om något skulle hända (nån olycka tex.) så finns det ingen människa i närheten som man kan få hjälp av.
Själv skulle jag nog vara mer rädd i en stor stad, är mer rädd för människor än för att tex. ramla och göra illa mig eller vad det nu var hon menade.
Men såklart är vi olika. Uppenbarligen finns det en hel massa människor som vill till stora städer, och det finns vi som inte vill, så är det bara.
Personligen föredrar jag lugnet att vara lite ensam för med sig. Det finns nog inte mycket jag tycker mer illa om än att trängas med folk, folk som trycker å knuffas i alla olika riktningar. Jag vill ha min egen plats!


Fullt med energi!

Har varit lite trött idag, föreläsning 8-10 är ingen höjdare på en måndagmorgon. Men trots detta är jag full av energi! Projektet är i stort sett klart, förutom att det ska bli godkänt då, men just nu väntar jag bara på att det ska bli läst och jag ska få kommentarer på det, så det ligger ju inte i mina händer än så länge. Så har jag äntligen kunnat börja ta tag i ljusspektroskopin. Känns också bra. Har mycket icket schemalagd tid att plugga på, så man hinner göra allt och lite till. Å japanskatentan kommer i morgon, men den kommer nog att hinnas med den också.
Är så skönt för det är bara 3 veckor kvar! 3 veckor tills jag får vara ledig å ta det lungt å bara invänta julen. I tre veckor ska jag plugga, så nu ger jag järnet! Plugga måndag-fredag. Hem på fredag, gratta mamma å träffa Peter igen. Sen plugga plugga :). Sen är det skönt att tentan bara är frivillig om man vill ha VG som betyg. Får se om jag orkar satsa på det, man kan ju alltid försöka i alla fall.
Anyway, nu mat!


Svåra val

Nu har älsklingen farit igen. Var nog mest troligt sista gången han var å hälsade på mig när i Umeå, för om 1 månad (17:e decamber) så lämnar jag igen nycklarna till denna lägenhet. Känns konstigt och lite sorligt. Var ju som mitt första alldeles egna. Men så är det. Får ju i alla fall mycket närmare till Peter sen.
I alla fall så ska jag diska nu, men har inte så mycket disk så det borde ta max 5 minuter. Frågan är vad jag ska göra sen tills klockan 9 då Peter kommer hem å vi ska nörda WoW. Har ju två förslag, det ena nåååågot mer lockande än det andra.
1. Plugga Japanska (eller i alla fall göra en uppgift å repetera lite, tentan kommer ju på tisdag) och renskriva anteckningarna från föreläsningen i fredags klart.
2. Spela warcraft 3 i nästan 4 timmar (borde ta mig ganska långt då)

Hmm... mitt samvete säger att jag borde göra det första, i alla fall göra den där japanskauppgiften å renskrivningen, sen kanske man får lov att nörda lite sen.. Får se hur lat jag tillåter mig själv att vara. Skönt i alla fall att SNART så får jag bara vara ledig å vara hos älsklingen. Kommer verkligen behövas efter en intensiv höst.


SNÖ = Vinter!

Underbart härligt väder idag. Snöade stora snöflingor då jag gick på ICA å handlade. Har slutat snöa nu och solen lyser och det är precis lagom kallt ute, -4 ungefär.
Snart ska jag ju ha min presentation, men jag har övat nu så det går säkert bra. Sen får vi se vad som händer i eftermiddag, om jag orkar plugga på nästa kurs eller om jag bara ska slappa för att ta tag i den i morron. Får se hur det känns.

Passa dig så jag inte kommer å snömorrar dig, eller kastar en snöboll på dig!
image71


Okej, jag måste skärpa mig...

Så jävla trött idag. Börjar bli en dålig ovana att vara vaken alldeles för länge på kvällarna, tror jag somnade vid ett igår, och det klarar jag inte av om jag ska kunna stiga upp på morgonen vilket jag måste. Ska öva på presentationen, öva så kanske jag blir mindre nervös. Men först ska jag äta!
Har verkligen inget roligt att skriva om, mer än att älsklingen kommer i morron, vilket är underbart! Men då kanske det lite lite dött här några dagar.
Tänkte tipsa om lite skön musik såhär på morgonen. Videon är, ursäkta mig, ganska tråkig (varför har In Flames bara tråkiga videos?). Låten är i alla fall jäkligt bra och får mig att bli lugn såhär innan redovisningen. Only for the Weak

Mycket att göra..

Sitter och förbereder presentation av mitt projekt som jag ska ha i morron. Är nervös. Brukar inte vara det, men nu är jag det. usch! Men det ska nog gå bra. Är stressad också, eller det känns som jag har mycket och göra, så det ska bli skönt när presentationen är över, då kan jag ta tag i min andra kurs lite, vilket är bra. Japanskan då? Ja, tentan kommer ju ut på tisdag, så jag ska väl ta tag i den då, bara repetition i veckan i alla fall. Ska bli så skönt om några veckor då jag får vara ledig...
Har bakat idag också till presentationen, nån chokladruta med chokladkräm å kokos på, hoppas det är ätbart. Usch vad jag gruvar mig.. Men jag får öva lite mer ikväll och i morron, sen får man väl bara ta det lungt så kommer det säkert flyta på bra. Hoppas.
Ska i alla fall plugga nån timme till, sen blir det middag å sen får vi se vad det blir.
Inte så inspirerande inlägg, kanske orkar skriva nåt roligare sen.

Ego

Människan är egoistisk, fruktansvärt egoistisk. Inte bara mot andra människor, utan också mot djur och natur. Jag önskar att jag inte behövde vara det, att andra inte var det, men här står vi trots allt idag. Mycket handlar om klimatpåverkan och dess konsekvenser. Faktum finns, men många verkar blunda. Kanske känns det för svårt och för skrämmande att våga titta och förstå. Ett hot som vi själva har skapat och som riskerar att ändra världen som vi uppfattat den, men som verkar allt för stort och svårt, så vi vill inte, utan vi hoppas att forskarnas modeller inte stämmer, eller att det mirakulöst ska komma någon lösning utan att vi behöver lyfta ett finger eller lägga ut en enda krona på det.
Läste nu i morse att någon forskare vid Lunds Universitet tillsammans med en forskare från Nya Zeeland kommit fram till att turismen bidrar med 10% till växthuseffekten, och där flygen står för 1/3.
Själv är jag ju en sån som inte har rest speciellt mycket, främst på grund av en pappa som inte gillar att resa. Var i Turiket en gång när jag var 11 tror jag, sen har jag varit i Frankrike, Finland och Stockholm (3 gånger!!), så själv kan jag ju inte påstå att jag är någon berest person. Men säg de som reser oftare på semester, säg varje eller vart annat år tex. Hur många skulle, helt ärligt, resa mindre pga. miljön? Inte så många tror jag. Samma anledning som att man inte vill ta bussen om man har möjlighet att ta bilen, för det är ju trots allt bekvämare...
Felet är kanske inte att vi människor är dumma av naturen, utan att vi har för många bekvämligheter som vi inte är villiga att ge upp. Vi gör det vi vill, så mycket vi vill. Vi kan nästan börja gråta då vi ser på TV om stackars hungriga isbjörnar som inte kan jaga säl som vanligt och då vi hör hotet att snart finns det nog bara isbjörnar på zoo. Men själva gör vi inte mycket åt det.
Det har ju visat sig även tidigare, det här med våran egoism. En liten del av jordens befolkning lever av överflöd medan många svälter ihjäl, men vil är inte villiga att dela med oss (det är ju faktikskt VÅRA pengar...)
Eller om man tex. tänker på våran överbefolkade planet som bara blir fler och fler människor på (men JAG vill då i alla fall ha barn, helst ett par stycken...)
Ibland undrar jag om de som tror att människan är skapad av en utomgjording inte har rätt. Vi kan helt enkelt inte leva i samspel med varandra och med naturen. Vi hävdar själva att vi är den mest intelligenta varelsen på jorden, men lyckas inte bevisa det genom våra handligar gentemot den. Vi kan spendera mijarder kronor på teknisk utveckling, både för att uppfinna och sedan för att konsumera, men hur ofta har vi lagt en krona i någon insamlingsbössa för fattiga, svältande eller krigsdrabbade? När man ser hur utvecklingen varit hittills så blir man ju inte hoppfull om att det ska vända åt det bättre. Men jag hoppas att jag har fel..

I ny tappning...

Skrev ju tidigare om lite hemska sommarlåtar och nämnde Rhianna med Umbrella. Idag stötte jag på en lite annorlunda version av den...
Lillasyster - Umbrella


Låter lite som nån som försöker likna linkin park eller nåt tycker jag. Fast ändå, den här versionen är bättre än Rhiannas (även om jag fortfarande stör jag mig nåt så otroligt på .."ella ella eh eh eh")

För övrigt har jag typ pluggat hela dan å så ska hela veckan förbli. Ska göra klart å presentera projektet nu när alla resultat äntligen är klara. Sen blir det plugg plugg plugg på nya kursen. Å kanske lite japanska om jag hinner där emellan.
Något chokladsugen men jag ska hålla mig, -5kg till jul är mitt mål...

Pizza med Sofie

Har suttit och spelat wow hela förmiddagen, har verkligen varit en nördig helg, jag å Peter har spelat typ konstant sen i fredags vid middagstid, med lite pauser för att äta å sova å sånt. Å så var jag ju på stan å handlade persenter åt mamma igår också, är faktiskt väldigt nöjd med det jag hittade :)
Tog en promenad igår kväll också i den underbara snön som nu har förvandlats till snöslask :/ Lite fina bilder hann jag i alla fall med att ta :)

302086-70302086-69
302086-63


Fint va? Älskar vintern då det är mörkt å fint på kvällen. Myspys!
Nu ska jag ta å städa å diska bort å springa på ica innan Sofie kommer. Ska göra hemgjord pizza idag! Kul och gott :)

nämen...

Hej se det snöar hej se det snöar det var väl roligt HURRA!

Morgon, -4,8

Nu är det minusgrader igen, -4,8 men ingen snö, bara massa frost, men inge regn i alla fall. Hoppas på snö i alla fall.
Såhär fint var det i alla fall i förrgår då jag vaknade :)
image59

Helt fint :) Synd att det var tvunget att försvinna...

För övrigt tror jag att det är nåt fel på mig. Satt uppe å spelade till typ 2 i natt, då gick jag å la mig. Å så vaknar jag halv 10 på morgonen och är ganska så pigg, ligger och drar mig en halvtimme å nu är jag vaken. Skumt. Men jag tror att alla har en sån där tid då man ska vakna för att sova som bäst. Spelar som ingen roll när jag lägger mig egentligen, vaknar ändå alltid av mig själv mellan 9 och 10 ungefär. Sover jag mycket längre till efter 12 så känns det som om hela dagen är förstörd, nästan i alla fall. Men hur som helst så är det skönt att sova ut och inte vakna av en pip-signal.

Förövrig fick jag tre böcker igår som jag beställt. Håller redan på med en bok, så jag tror jag ska spara dom här tills jag ska bo hos Peter och kanske inte har så mycket att göra på dagarna, eller till i jul. Borde hitta på nå bra böcker jag kan lura Peter att läsa också då.. hmmm...

I alla fall. Försökte ta kort på böckerna, men det bara blänker tillbaks på kameran för dom är så nya å blanka, så jag snor lite bilder istället :P


Solstorm - Åsa Larsson
Hörde en recension om filmen på radio, å den lät bra, så varför inte prova läsa den, den har ju fått bra resencioner också. Har faktiskt börja gilla deckare (ve och fasa..)

Snabba cash - Jens Lapidus Vet inget om boken egentligen, men den har ju också fått massa bra kritik, så varför inte prova?

Lean mean thirteen - Janet Evanovich Trettonde boken i serien om bounty hunter Stephanie Plum. Dessa böcker är nog bland de roligaste jag läst, inte ofra jag skrattar högt då jag läser en bok, men när jag läser dessa gör jag det. Måste dock läsas på engelska, för den svenska översättningen är kass och boken tappar typ 70%.

Sådär ja. Lite bokrecensioner kommer sen kanske.
Ska fara på stan på ett tag å köpa present åt mamma (som fyller 50 på onsdag), men eftersom hon flyr fältet så får hon den väl senare. I alla fall tror jag att jag ska ringa å väcka Peter snart, se hur glad han blir.. ^^

Hat-ljudet...

...av regn som droppar mot fönstret. All den fina snön är borta och ersatt av regn, det är nästan så att jag funderar på att inte gå ut idag, som protest. Frågan är väl bara vem man ska protestera mot.
Men men, är väl sånt här väder man måste vänja sig vid, tyvärr. Men litar man på SMHI så blir det kanske lite kallare å snö redan i morgon, man kan ju hoppas.
Inte så kul inlägg, har inte så mycket att skriva. Ska försöka hitta på nåt roligare att skriva sen.
Au revoir

Plussgrader

Ledsen Elin. +2,2 grader ute nu å all snö kommer försvinna... Tror jag ska flytta till Kiruna istället... Älskar verkligen snö. Ni kanske tycker jag är knäpp, men må så vara.. Hoppas i alla fall på ännu mer snö nästa vecka, å mycket snö till jul, så tomten kan ta sig fram. Det står överst på min önskelista.
Hann ju i alla fall ta ett kort på snön, kommer sen då batterierna laddat klart.

Snö!

När jag klev ut genom dörren i morse möttes jag av en underbar syn. Vitt och vackert överallt. Gick med ett stort leende till skolan. Underbart väder ute! Skulle ta fina kort på det nu, men batterierna i kameran tog slut, så dom måste laddas, så kanske senare idag. Om jag hinner ska jag ut och gå en sväng, bäst att passa på eftersom dom lovar +2 och regn i morron :/
Men jag har mycket att göra. Ska städa min lägenhet lite så jag vågar släppa in han som ska komma å titta på den i eftermiddag, sen borde jag plugga också, men en liten sväng kanske det blir ändå.
Nu ska jag fortsätta städningen.

Lång skön natt!

Blev nästan 9 timmars sömn i natt, kändes att det verkligen behövdes! Känner mig mycket piggare och frächare idag. I morgon kommer en kille som ska titta på lägenheten, vad ska man säga när man visar ett rum på 24 kvadrat? Typ "här är hallen, toan där, här är rummet, å tvättstugan står på gården" klart! Eller? Ajja, han får väl fråga om han undrar nåt i så fall.
Yvonne klar med genomläsningen av rapporten nu, fått mail av henne i morse. Hon tyckte den var jättebra, gud så glad jag blir =D. Bara lite saker rent texmässigt som vi ska diskutera nu på morgonen.

Längtar till jul... Lite julkort sen förra året.

302086-57302086-55
Moi - dan före julafton                             Min kusin Caisa hoppade framför julgranen precis då jag skulle fota.
302086-58302086-56
Peter i mössa å vantar :)                         Mamma och pappa på julafton

Vill ha jul nu!
Men nu blir det frukost för mig. Youghurt med banan och kanske en husman.

Taco-burgare

Gjorde tacoburgare idag. Det var gott, nu är jag proppmätt, och grinig. Undrar varför.. en blandning av trötthet och pms kanske?
Har i alla fall pluggat japanska. Lite bara, men ändå. *tittar bort mot högen med disk*... hmm.. nja.. gud så tråkigt... Diska i morron låter way better... Eller i alla fall sen.. nån gång...
Klockan 7 spela i alla fall.. vad göra tills dess? Känner mig bara allmänt nere idag. Ingen bra dag. Kanske måste poppa popcorn sen för att ta hand om mig lite.
Blä

Kiss-väder

Idag är det kiss-väder. Bokstavligt talat. Hatar när det regnar i november, ska ju snöa då... Var alldeles fint å vitt när jag komme till Umeå i morse, nu har nästan allt det fina vita tinat bort :(. Min bror skrev något smart i sin blogg idag som jag tänkte citera: "Tydligen hade det snöat här med, men någon hade önskat plusgrader idag (måndag) så det tinade och blev slask. Jag hoppas det är minus inatt så det blir riktigt halt så den som önskade plusgrader ångrar sig."
Nu ska jag fika, å packa upp min blöta handduk å bikini, å spela.. så kanske jag läser igenom i morgon.. lär ju hinna det innan Yvonne kommer ändå.



Natasha Peyre...

Om ni har lyckats missa att Natasha Peyre har en blogg, så har hon det i alla fall. Läste hennes första inlägg där hon skrev såhär. Hon avslutar med " Jag tänker låta er få en egen uppfattning om mig genom min blogg, jag kommer att skriva om mina innersta tankar och känslor, men även om mina misstag, galenskaper och erfarenheter."
Har läst hennes blogg bara på kul, för att se om jag får en annan uppfattning om henne. Hade väl egentligen ingen speciell uppfattning om henne från början då jag knappt visste vem hon var, bara hört hennes namn och har väl haft en aning om vad hon har hållit på med och så. Min nya uppfattning blev nog värre än den jag redan hade, eller det beror ju på vad man menar med värre. Men för det första, hur kan man undgå att få en viss uppfattning av henne när hon i typ vartannat inlägg har bilder på sig själv mer eller mindre avklädd? Oavsett vad det hon skriver om egentligen handlar om... (Vad hon skriver har jag inte tänkt kommentera, det får stå för sig själv om ni orkar läsa).
Hur som helst
Ni kan säga att jag är avundsjuk om ni vill, det verkar ju det mesta bero på nu för tiden. Ifrågasätter man så är man avundsjuk, så är det bara. Jag är bara lite nyfiken vad det egentligen är för uppfattning HON vill att man ska få av henne... Det kan man ju fråga sig...


Trött

Klev upp 6:15 i morse å åkte från Luleå. Tidigt med tanke på när jag somnade, men ändå klart värt det att jag fick stanna en extra natt hos Peter. Här är det lite snö, mer än det var i Luleå, men den smälter så sakta bort när det är plusgrader ute -> slask :/
Ska i alla fall fara å simma på ett tag. Ska bli skönt med lite avkoppling.

Har inte gjort så mycket idag. Yvonne hade inte kört några prover i helgen, å hon hade inte läst hela rapporten än heller. Har i alla fall försökt rätta till det hon sa. Tycker inte att det var så mycket. Typ lägga till lite text, någon bild och strukturera om lite. Ska diskutera med henne i morgon när jag får kommentarerna på resultat och diskussionsdelen också.

Torsdag: Ny kurs. Alltid skönt med "nystart". Sen bara en månad å sen lov. Ska bosätta mig i Luleå lite innan jag far hem också. Ska bli bra. Det har jag bestämt.

Känner mig flummig idag. Vet inte varför. Känner mig slapp också, å lite trött. Kanske hänger det ihop. Behöver inspiration och motivation. Har skrivit på rapporten i två veckors tid nu, så den ger mig inte riktigt allt jag vill ha. Men den ska bli bra. Så jag ska finslipa på den lite till i morgon. Sen.

Jag tror att jag är gammal. Borde man inte se det som ett varningstecken om man tycker att P4 är en ganska trevlig radiokanal? När jag åkte hem från Luleå i morse så hade jag inga batterier i min mp3-spelare, å den enda radiostation jag fick in på bussen vad just P4. Ganska mysigt med morgonprogram då dom pratar lite gulligt sådär, spelar nån låt då och då, å så lite nyheter emellanåt. Dock kan det bli liite tjatigt om man lyssnar länge, så man får höra samma nyheter ett antal gånger. Annars lyssnar jag typ aldrig på radio. P3 kan i och för sig ha ganska bra program ibland, om dom pratar om nåt intressant, tråkigt då dom bara spelar massa musik, dålig musik. Då är det bättre med prat. Vill jag lyssna på musik har jag ju datorn hemma med mycket bättre musik, och mp3-spelaren annars, då den inte har slut batterier. Sen tror jag att om man lyssnar för mycket på radio så blir man knäpp. I somras blev det en hel del radio. P4 på jobbet å P3 till och från jobbet. Och hur frustrerad blir man inte då samma kassa jävla låt spelas 10 gånger per dag, minst. Hann under sommaren bygga upp min egna lilla hatlista..
  • Enrique Iglesias - The ping pong song (Låter som han har panik i rösten då han sjunger. Huvva, rysligt.)
  • Ola - Natalie (Det enda jag kan är refrängen, har låten nåt mer än en refräng? Jag undrar..)
  • Mange Schmidt - Giftig (Men den är lite kul.. för jag skrattar ju hela tiden "Jag liksom irriterar på ett fyndigt sätt När jag levererar på ett myndigt sätt". Måste ju vara intressant att vara hip hopish)
  • Rihanna - Umbrella (ELLA ELLA ELLA ELLA EH EH EH... sluta stöna å kom med en värd text)
Verkar dock som jag lyckats förtränga alla andra kassa låtar som spelades FÖR MÅNGA GÅNGER i somras, vilket är ganska skönt. Den enda låten jag egentligen ville höra var Mika - Grace Kelly, men av någon mystisk anledning så spelades den aldrig då jag lyssnade...

Nog svamlat för min del

Vaknade med huvudvärk...

Ingen bra start på dagen direkt. Hoppas en ipren kan göra saken bättre. Ska bara äta frukost och packa. Sen ska jag till skolan å snabbt göra klart ett par saker, sen far jag till Luleå. Underbart. Kommer nog inte blogga så mycket då, men men... Nu ska jag äta min tallrik youghurt som jag försöker börja äta igen, se om jag klarar av det eller om jag blir dålig i magen igen...

RSS 2.0