Björn dödade jägare - jägare sköt björnen..

Ingen kan väl ha undgått nyheten att en 61-årig man blev dödad av en björn i går. Det är klart det är sorgligt för de som kände honom, man vill ju inte att någon man känner ska gå bort. Idag var alla så lättade, för nu var björnen skjuten, visades till och med upp på bild på aftonbladet.
Det jag aldrig har förstått, och säkert aldrig kommer att förstå, är den mänskliga suveräniteten över djuren, över alla djur. En människas liv är mer värt, så är det bara. Det går inte ens att diskutera den saken.
Människan tränger sig in och tränger undan djurens naturliga områden, det är helt okej, men när de inte ont anande djuren, som bara följer sina naturliga vägar helt plötsligt stöter på människor, då är det djurens ansvar om en olycka händer, och djuret ska till varje pris dräpas.
Det är tack vara detta "krig" som man nästan lyckats utrota många stora rovdjur (tex vargen), för dom var ju helt enkelt i vägen och var ett aldeles för stort hot mot oss själva och mot våra djur.
Björnen dödade inte den där mannen av ondska, förmodligen var det i något sorts självfösvar, men mannen skulle säkerligen ha gjort detsamma med björnen om han hunnit först, då hade man förmodligen bara kunnat läsa det i den lokala tidningen som en liten notis.
Jag tycker inte att det är något fel på att äta kött. Rovdjur dödar också för att äta, sån är naturen. Men när man tar sig rätten att bestämma över allt levande på jorden... det är därför världen ser ut som den gör.

Kommentarer
Postat av: Ios

Åh! bra skrivet :)

2007-10-09 @ 12:19:32
Postat av: Elin

Jag håller helt med, jag tänkte de när jag fick höra att den blivit skjuten. Liksom varför ska den dödas för?

2007-10-10 @ 14:26:14
URL: http://elingustavsson.blogg.se
Postat av: Anonym

Isåfall borde varenda människa som dödat och skadat en annan människa skjutas i huvudet också. Samma logik. Liksom, hur ofta händer det att någon bli mördad av en björn? i stort sett aldrig. Men dagligen så blit folk misshandlade och dödade utan att de skyldiga för ett vettigt straff.

2007-10-10 @ 17:01:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0