Inte så porrigt..

Hade just skrivit ett värsta långt inlägg här, sen insåg jag att det var skittrist, så jag tog bort det igen...
Ska budgetshoppa i helgen, min budget är 200:- och för det ska jag köpa röd ögonskugga, lösögonfransar, fint block å kläder till maskeraden. Kan jag klara det?

Sen måste jag väl kanske be om ursäkt för mitt tidigare omogna inlägg om bananer... eller borde kanske ha skrivit en varningstext "blogginlägget kan uppfattas som stötande av känsliga läsare"...

Sen måste jag tillägga att Guitar Hero är ett roligt spel, men man blir CP i huvudet och kan inte lyssna på musik senare, för man kan bara gå å tänka på hur solot skulle ha sett ut i spelet...

Har inget roligt att spela, å ingen rolig bild, så jag lägger upp en bra låt istället. Håll till godo


Porrigt?


Är det bara jag som tyker att det känns lite porrigt att äta banan?

Är det fel på mig i så fall?

302086-86
(bild hittad på Google)

Var bara det jag ville säga
Kanske kommer ett roligare inlägg sen - eventuellt.
Ska vila lite nu

Vad ÄR det?


Är jag depprimerad?
Eller håller jag på att bli sjuk?
Kanske är jag bara trött...

Favoriter!

Orkeslös

Stora orkeslöshetsdepprisionen har drabbat mig. Är som glad och pigg på "jobbet", sen när jag kommer hem orkar jag inget. Lagar nudlar till middag, för det är typ det jag orkar med. Sitter vid datorn och försöker ta tag i Japanska 2 som började igår, men jag orkar inte. Hittar ingen lust och ingen motivation. Känner mig trött å slut, och det jag sett fram emot hela dagen blir inställt. Pluggar bara japanska en liten stund eftersom jag inte har något block att skriva i, skjuter upp min prommenad (gick ju ändå en stund på lunchen). Lägger mig istället i badkaret för att slappa. Uppstigen därifrån tänker jag att jag kan ju lika gärna gå å lägga mig å sova... Känns som det är ungefär det jag orkar och har lust med för tillfället...

Maskeradfest i helgen i alla fall. Har mardröm som förslag. Dress code var ju om natten så det skulle kanske passa då. Har funderat på vanlig dröm också, men med en titt i min garderob så kändes mardröm närmare.

Tänkte börja med min svarta, hellånga volangkjol. Sen fara till stan på lördag. Tänkte gå på kupan å se om man hittar någon kul kjol i rött eller spets eller nåt som man kan klippa sönder lite och ha som "ovanpå" den svarta kjolen. Sen till det ska jag försöka hitta en tröja. Funderar ev. på att ta denna fina hemsydda tröja
å sen titta ännu mer på kupan om jag hittar nån tröja i nån annan färg som man kan klippa sönder lite. Billiga t-shirts från H&M skulle också fungera...
Ja, sen blir det nog svarta naglar, inga lösnaglar dock, men kanske lösögonfransar, å så nåt hemskt, osymmetriskt smink och röd-svarta läppar. Håret tänker jag tuppera å spraya så det typ står hur som helst.

Låter det ok eller helt knäppt?

Kan ju diskuteras...

I Norran kan man läsa om spekulationer om vad som kommer att vara i McDonalds gamla lokaler i CK.

image83
Av artikeln får man väl inte ut något speciellt, mer än att det ska byggas om, kommentarerna är desto mer intressanta.
  • Majoriteten tycker att det ska öppna något nytt matställe typ Pizza Hut eller Burger King, alternativt att Subway ska flytta dit. Men snälla. Behövs det något fler snabbmatställe i stan. 2 Frasses med gångavstånd från centrum, MAX, Subway och Dallas, samt alla grillar på torget. Sen finns det ju såklart vanliga lunchrestauranger också. Ett annat matrelaterat alternativ var en pub eller kvällsöppet fik, frågan är om de skulle ha råd med en sådan stor lokal.
  • Andra alternativ var "Spaniens svar på H&M - Zara" som nämdes i artikeln och som många verkade nappa på (alternativt andra klädeskedjor). Frågan är om det verkligen behövs en till klädaffär med "någorlunda billiga, moderna kläder" när det finns H&M, JC, Gina Tricot, Bik Bok, Vero Moda, Carlings (dyrare kläder här, men i alla fall) och Cubus, samt X antal andra klädaffärer. Om jag skulle vilja ha en klädesaffär så skulle det vara kul med någon som inte bara sålde det senaste modet eller s.k. basplagg, utan lite alternativa kläder. McDonalds gamla lokal kanske är för dyr, men det finns ju Werner och Werners gamla också...
  • Andra kommentarer gällde: Skoaffär (för att det fanns för få...) - Ja, jag kan ju "bara" komma på 5 st, och det bara om jag snabbt tänker igenom vilka som finns. Skivaffär (för att det inte finns någon) - ja man kan ju fråga sig varför alla går i konkurs ;). Lush som säljer badskum och sånt. Visst, men inte inne på CK. Har varit in i den affären i Luleå. Där går man in från gatan och det stinker bara man går förbi, och efter att ha varit inne i 5 min har alla luktceller gått och dött, det skulle inte funka inne i en galleria.
  • Sen fanns det andra, mer eller mindre oseriösa förslag (hoppas jag) på allt från bordell till typ holländsk "drugstore".
Själv vet jag inte vad jag tycker. Skulle som sagt vara kul med någon alternativ klädesaffär för oss som inte hittar något på H&M, annars vet jag inte om jag bryr mig så mycket.


För övrigt undrar jag när ordet "Googla; ~r, ~at" ska komma med i SAOL


The first cut is the deepest...



Jag har inte skurit mig på 1,5 år ...

men känslan att vilja göra det igen hoppar på en ibland...


Skönhets-jävla-ideal...

Idag är det många minusgrader ute, så det blir ingen skidåkning. Funderar på att fara och simma, men dels är jag lat, och dels så blir jag så himla torr, speciellt då det är så kallt, men men, ska avvakta nån timme och se...

Fast jag vet ju inte, vågar kanske inte fara och simma med tanke på att jag ser ut som en yeti, dessutom är jag blek, å lite daller på magen. Försökte råda bot på blekheten i alla fall. Har kvar min "Dove summer glow" från i våras och tänkte att jag kanske ska smörja mig lite så blir jag lite brun, så i måndags när jag gjorde ansiktsmask så smörjde jag in mig. Felet var bara att då jag skulle tvätta bort ansiktsmasken så hade väl inte krämen hunnit tränga in helt, så jag har fått fläckar på underarmarna där jag antar att vattnet tvättade bort krämen, ser ut lite som pigmentbortfall. Mina snygga ben orkar jag inte raka. Det är jobbigt å jag ska ju ändå knappt visa dom för nån. Dessutom så värmer det så varmt på vintern :)

Blir så less på alla dessa jävla skönhetsideal om hur man ska se ut, vad som är inne, hur man ska "fixa sig". Jag må vara okvinnlig, men att fixa sig är jävla trist. Korrektion: det kan vara kul ibland om man ska bort och vill göra sig fin, men till vardags skulle jag aldrig orka, det är så trist och jag skulle bli så less.
Sen blir jag fasen upprörd över alla jag läser om som vill gå ner i vikt, typ "jag är 14 år och 170 cm och väger 55kg, men jag tycker jag är så tjock, vill gå ner till 45". Eller som nån skrev på passagen debattforum, om killarna som läste det tyckte att det var bättre "med en lite mullig tjej" på 175 cm och 65kg eller en smal tjej på 180cm och 50kg. Herregud! Är man 175cm och väger 65 är man inte mullig!! Den "smala" tjejen skulle jag snarare kalla underviktig (jag säger inte att man måste ha anorexia eller vara jättesjuk för att vara så smal, jag vet att de finns de som är naturligt smala och små, men är man inte en sån person så är det knappast hälsosamt att gå ner så mycket). Förstår inte vad folk får allt ifrån om skönhet å vara si och så å fixa sig för sin presumtiva pojkvän, så när han första natten vaknar upp bredvid så känner han inte igen personen.
Jag säger inte att folk ska sluta pynta sig själv om man nu tycker det är är kul, men är en tjej som inte rakar benen äcklig, nån som inte sminkar sig ful, nån som har ett bmi över 20 fet eller nån som inte bryr sig så mycket om sånt onormal? Ja då får jag väl vara sån då.


PS 1. Förövrig så slog jag huvudet i väggen i natt när jag låg och sov. Gjorde förjävla ont!
PS 2. Funderar på att klippa mig snart, behövs verkligen. Tips på frisyrer?
PS 3. Ska på maskeradfest den 2a februari, "Dress Code" är Om natten. Har själv kommit med förslag på allt från pyjamas till varulv, någon som har några inspirerande tips?


iiiiiiiiiiiiPod

Måndag igen. Har varit trött och sliten hela dan, gått runt och frusit trots dubbla långärmade tröjor. Gåshud, brrrr. Är i alla fall lite bättre nu, så jag ska nog ut å åka lite skidor om nån timme.
Helgen var helt underbar! Var med älsklingen å hade det jättebra. Var på stan å shoppade lite i lördags (eller jag shoppade rättare sagt). Hittade inte det jag letade efter - som vanligt! Felet är att jag redan bestämt mig för hur jag vill att det jag ska köpa ska se ut, och det finns såklart inte.... Borde börja sy egna grejer istället, så får man det som man vill ha det i alla fall...
Shoppade i alla fall loss på lite annat kul. Lite smycken från Glitter (fint halsband på rea å finfina örhängen med små älvor =D). Jag vet inte vad felet är på mig, men 90% av alla mina smycken kommer från Glitter, har ingenting som jag använder förutom min västerbottensring som kommer från en "riktig" smyckesaffär.... Vad säger det om mig?
Shoppade även en bh... och det var nog den bästa prisraset någonsin. Det var en Chantelle bh som egentligen kostat 620, men var på rean nedsatt till 434. Sen var det halva reapriset på det vilket blir 217. Hade 100:- presentkort där jag köpte den som jag fått av Peter i julklapp, så jag betalade 117:- för den.. Bra pris tycker jag :)
Köpte även en iPod nano 4GB :) Har funderat på en länge, å dom hade billiga på teknikmagasinet, så då slog jag till! Den är så fin ^^ å liten!

Bild från google

Läste nån kommentar på pricerunner om den att den var så liten att den nästan fick plats under förhuden... Har ju svårt att kontrollera just den saken själv, men inte stor är den i alla fall.

Nu blir det snart skidor, sedan avkoppling med dusch, ansiktsmask och hårinpackning. Redan nedräkning till fredag!


Kan inte andas...

Det luktar konstigt inne på mitt rum. Eller egentligen luktar det väl inte. Det är mer som att det känns instängt på något sätt.. vet inte hur jag ska förklara. Känslan av att det är lite svårt att andas i alla fall. Nånting är det i luften. Jag känner det i alla fall, så nu har jag öppnat fönstret å sitter här å fryser lite.
Just lukter kan jag tycka är jättejobbigt ibland. Vill inte pussa på nån som har druckit, för det luktar alkohol, även om dom bara druckit lite :P. Därför jag inte tycker om alkohol heller, jag tycker det smakar lösningsmedel (eller smakar som lösningsmedel luktar i alla fall...)

Har verkligen inget kul att skriva om idag. Ska raida om någon timme, men jag måste ju fördriva tiden tills dess med något.. Fredag i morgon i alla fall, och jag ska hem å få vara med min älskade Peter... Jag frågade han om vad jag skulle skriva om.. "Skriv om mig" sa han då, så jag får väl skriva några rader.
Peter Öster:
Är bra på: Pussas å mysas, spela data- och tv-spel, allmänbildad, datorer (bättre än jag i alla fall), att vara romantisk (är nog bättre än jag på det också..), att göra mig glad ^^
Är mindre bra på: sjunga (påstår han i alla fall), köra bil - inget körkort än, att spara pengar...

Sådär älskling, är du nöjd nu? :)

Fick den här fina bokläsande älvan av han i julklapp i alla fall
302086-81

Önskar bara att jag hade nåt bra program där man kan redigera bilder lite... och att jag kunde använda ett sånt...



Religionstimme...

Varför ska inte homosexuella få gifta sig i kyrkan? Det är något som jag helt ärligt inte kan förstå. Kyrkan ska väl vara en plats för alla, och den kristna guden älskar väl alla lika mycket och alla har samma värde?
Ja möjligtvis gud, men tydligen inte många kristna själva eftersom det fortfarande inte finns någon lag om könsneutrala äktenskap. Ännu mer förvånad blir jag när jag läser på Aftonbladets forum (kopplat till en artikel som är anledningen till att jag skriver det här över huvud taget). Jag trodde att det mest bara var kristna fundamentalister och gamla präster som var emot detta, men när man tittar på svaren på frågan "Ska homosexuella tillåtas gifta sig på samma sätt som heterosexuella?" så har 47,5% av 39509 personer (kl 19:15) har svarat nej på den frågan. Samma sak hittar man när man läser forumet. Folk som jämför det med att en pappa skulle få gifta sig med sin dotter, att två bröder ska få gifta sig och så vidare.

Jag kan hålla med om att det såklart aldrig går att tvinga en präst att viga ett homosexuellt par om han eller hon inte skulle vilja, men det finns nog de som är öppna för de också, det är jag övertygad om. Att man sedan pratar om att det är emot den kristna tron att vara homosexuell, då kan man ju på en gång säga upp alla kvinliga präster också (det är väl emot kristendomen det med, och var väl helt otänkbart för bara några årtionden sedan?).
Som jag sagt tidigare så kommer detta säkert att ändras i framtiden, men att ändra folks åsikter är inte så lätt, och jag kan tänka mig att det tar emot rejält för vissa kristna. Men kyrkan har väl alltid ändrats med samhället, om den inte gjorde det så skulle den dö ut. Ett exempel det här med kvinliga präster, finns säkert ett antal till punkter där kyrkan svängt rejält genom århundraderna och årtionderna...

Din lilla yeti...

Fick en så "fin" kommentar av Peter för någon vecka sen när vi var hemma på jul. Jag satt i soffan i pyjamas, han strök mig på benen å sa så fint:
-Du är min min lilla yeti du

Kanske jag är. Har inte rakat/vaxat/brytt mig om mina ben sen i somras, så det är väl inte så konstigt att det ser ut som det gör... Men jag älskar dig ändå <3

302086-81
302086-80

Är vi inte söta?


Som marängsviss för själen..

Det var nog fyra år sen jag åkte längdskidor senast, och ska jag vara ärlig var det nog ingen jättefavorit. På idrotten kände man sig tvingad att åka och jag tyckte inte att det var så roligt, dessutom har jag alltid gillat att åka på kvällen, i elljusspår.

Åkte igår med mamma, det var helt underbart ljuvligt, som marängsviss för själen. Att få åka, precis i sin egen takt, i en skog på kvällen, stannar man upp och lyssnar hör man bara sina egna andetag. Träd tunga av snö. Som marängsviss för själen. Jag önskar att jag kunde förmedla den känslan till alla.

Finns ett elljusspår just brevid där jag bor här i Boliden också. Släpade med mig mina skidor på bussen igår, och det ångrar jag inte. Kom just hem från en liten tur (tror det var 3,5km, men det kan också ha varit 5, höll inte så stor koll på skyltarna). Hur som helst var det så underbart. Hoppas att smhi har fel vad gäller vädret resten av veckan (dom har förutspått plusgrader och kanske regn...) Vill ju ut å åka mer....

Försökte ta lite kort när jag var ute och åkte, men som jag sagt tidigare så är det inte så lätt att fota i mörker. Har man blixt ser man bara svart, å utan blixt blir allt ett sudd. Tror jag lyckades få till i alla fall.

302086-75Med blixt...
302086-76Utan blixt....
302086-77Inställningen "Nattlandskap"

Nu ska jag gå å ta hand lite om min utsida också. En dusch, å sen kanske lite hårinpackning och ansiktsmask. ^^

Hemskt eller helt fantastiskt?

Idag har varit en svacka i självförtroendet, inte på grund av någon speciell anledning, bara är så. Orkar inte skriva om det här i alla fall, ska försöka att inte tänka på det.

Ikväll är det raid! Tjoho. Jag ska med och hålla folk vid liv är det tänkt, så vi får se om jag lyckas :)

image72

Såja... så blev det en bild också. Postar alldeles för lite bilder på min blogg, ser så trist ut med bara text... Bara därför så måste jag posta lite ego-bilder på mig själv också ;)

image73image74



Och nej, det är inte fel på kameran. Det är bara så att det går inte ta bilder inomhus om det inte är dagsljus. Med blixt ser man fruktansvärd ut (går inte ta bra bilder med blixt) och utan blixt får allt en ton av gult och blir suddigt. Därför experimenterar jag med lite svartvita nyanser istället.








Å så slutligen till min lilla rubrikfråga. Kate Bush. Är det fruktansvärt eller underbart? Förut skulle jag nog ha sagt fruktansvärt, men hon har en så speciell röst, och vilket uttryck! så nu lutar det mer åt underbart. Men vad tycker du?


En trött Elin

Sitter här hemma och försöker leta artiklar till ex-jobbet, men det är svårt. får typ upp 4 artiklar vad jag än söker på... Ska kämpa ett tag till, sen får jag väl gå till jobbet och läsa artiklarna jag har.

Elin är i alla fall en tröttis. Var ju på väg isäng ganska tidigt igår (vid 10-tiden), men då fastnade jag i boken å läste till 11, å sen ringde jag till älsklingen för att säga god natt, å då blev det en halvtimmes prat, så då somnade jag vid halv 12. Låg å snoozade ganska länge eftersom jag ändå tänkt vara hemma å leta på förmiddan (ville komma åt UmU's proxyserver, å jag tror inte det är så uppskattat om jag gör det på kontoret...)

I alla fall, som du säger Sofie, man ska inte tävla mot killar i guitar hero, inte i nåt annat tv-spel heller för den delen. Men jag tror Peter har en ganska bra förklaring på den punkten. Han säger att han har ju spelat massa olika tv-spel sen han var typ 6, inte så konstigt om man får in tekniken då. Även om det inte är just guitarhero så finns det ju andra spel då man ska trycka in vissa kombinationer å så vid rätt tid osv. Visserligen spelade jag ju Sega när jag var typ 8-9 år ungefär, men det är väl ungefär det tv-spel jag har spelat mycket av, och det under en ganska kort period i livet. Vad har man då att sätta upp mot nån som spelat och övat mycket mycket mer på tv-spel?
Jag tror jag får ta och acceptera den förklaringen (även om jag blir lite sur, för jag är lite dålig förlorare..) Men jag får väl vara bättre på sånt som är värt i verkliga livet istället, sånt som man kanske har lite nytta av :)

Jag har varit tråkig

Eftersom jag varit helt upptagen av absolut ingenting den senaste månaden är jag väl lite tråkig som inte har skrivit kanske, men ibland är det skönt att inte göra nåt, och att inte göra det mer än en helg. Är nu totalt utvilad i alla fall, och igår började jag på mitt ex-jobb. Spännande och nervöst, men jag har ju inte gjort så mycket än. Får återkomma mer om det.
Bor i ett litet rum i Boliden, inte väldans kul kanske, men inte så väldans kul att köra från Ursviken varje morgon heller, är ju ändå nästan 5 mil enkel väg.

Julen å allt det har varit underbart härligt, har verkligen inte gjort mycket av värde, men jag måste i alla fall skicka en rapport till Sofie och Stina...
Visste ju lite i förväg att Thomas (Peters lillebror) skulle få Guitar Hero II i julklapp. Dan före julafton var jag å Sofie hos Stina å bytte julklappar, å då provade jag det för första gången. Gick väl sådär då, men jag tänkte att nu har jag ju i alla fall tjuvtränat lite, så nu ska jag äga Peter eftersom han inte kört förut, men ack så fel jag hade. När han fick över 90% på alla easy han provade, å typ70-80 nåt när han provade medium första gången (bara efter några låtar på easy) så var det inte lika kul längre... Fuskigt...

Nu ska jag ta och göra mig klar för att fara. Vet inte riktigt hur lång tid det kommer att ta att gå dit, men det lär jag väl märka idag. Ha det bra alla!

RSS 2.0