Hot or not?

Är sugen på att hitta på något kul med mitt hår. Just nu är det rött och oklippt. Klippte mig senast för snart ett år sedan, men jag har absolut ingen ide om hur jag vill ha mitt hår, så därför har det inte blivit något frisörbesök. Jag har ganska tunna hårstrån, och mitt hår är väldigt rakt utan mycket självfall, så jag tycker det är svårt. Vill heller inte klippa det för kort, för då måste man ju verkligen klippa sig ofta för att det ska se bra ut, och dessutom tror jag inte att jag skulle trivas i det. Jag är ingen sån som lägger ner mycket tid på mitt hår till vardags, så man vill ju ha nåt som är lättskött också.. I alla fall, fick nån idé idag om vitt hår, skulle det vara något? Alltså inte blont utan vitt... Som sagt tidigare är jag ju lite inne på älvor, och vitt känns ganska mycket älva för mig av någon anledning... Sen har jag aldrig haft så blont hår, har ju mest färgat svart eller rött, så det skulle vara kul att testa. En annan fördel är ju att om det verkligen blir dåligt så går det ju lätt att färga över med en annan färg. Så frågan är, är vitt något jag ska testa eller inte?

Googlade lite på bilder med vitt hår (varför är det bara asiater?):
I alla fall, tycker det är fint, gillar speciellt den tredje bilden. Självklart kan man ju inte räkna med att det ska se sådär bra ut på en själv, och att det kommer att synas mörkare rötter ganska fort...

Size zero nästa?

Ibland kan jag bli riktigt upprörd över saker och ting. Just nu är det all jäkla bantning, när ska den nå sin kulmen? Det känns som att fastän antalet bantningsmetoder ökar exponentiellt och i varenda kvällstidning syns rubriker om nya bantningsmetoder, så trots detta ökar antalet kraftigt överviktiga personer. Vars finns logiken. Av någon anledning så känns det som att majoriteten av de som läser och tar åt sig av dessa artiklar är inte de som skulle vara i behov av att göra det, utan det är helt normala människor, som tror att lite fett på kroppen är onormalt, att det normala är att se ut som en cat walkmodell, utan bröst, rumpa eller några andra kvinliga former. Jag vet, jag kan känna lika dant. Egentligen borde jag inte det. Jag borde vara jättestolt över mina former. Jag har lite bröst, rumpa och lite midja. Jag är 176 cm och väger just nu ca 76 kg och senast jag mätte mitt midjemått var det 77 cm. Borde jag inte vara nöjd med mig själv? Min pojkvän älskar mig och han säger att jag är jättevacker, det är aldrig någon som har sagt åt mig att jag är tjock, och ändå så kan jag inte få den föreställningen ur mitt huvud.
Egentligen är det inte så konstigt att det är såhär. Dels med all mathysteri (vad är nyttigt, vad är onyttigt) så de enda personer man ser i tidningar eller på TV/film är generellt smala personer.

Det som fick mig att reagera och skriva det här inlägget var en reklam som fanns på aftonbladets hemsida:

(källa: aftonbladet.se)

Den här bilden behöver ingen förklaring. Oavsett om du har ett bmi på 40 eller på 25 så behöver du gå ner i vikt. Size 0 nästa...


I blåbärsskogen

Var i stugan igår med mamma och plockade blåbär. Härligt var det att sitta på en tuva mossa och plocka blåbära. Fick ihop drygt en liter också, så när Peter kom hem från eftermiddagen blev det blåbär och vaniljvisp :)
Hat också äntligen fått till i vårat vardagsrum sen vi fick våran nya TV, ett helt annat vardagsrum blev det, och så mysigt igår när jag tände en massa ljus; Elin <3 levande ljus.
Gjorde en stor beställning på kläder i fredags också. 2 klänningar, träningskläder, baddräkt, jeans och lite annat, det är alltid lika kul att få ett paket med massa kläder att prova, ännu roligare om de faktiskt passar också. Men jag tycker det är lite svårt att välja storlek, speciellt nu när jag håller på att gå ner i vikt också, så jag vet inte om 38  eller 40 är mer lagom... chansade på 40 i alla fall, för det finns inget värre än kläder som är för små.
Blir även eventuellt beställning av lite nya gardiner och kuddar så småningom för att göra vårat vardagsrum helt perfekt, grejen är att en kompis redan beställt gardinerna, och jag har lovat att jag ska köpa av henne dom ifall dom inte passar hos henne, så jag måste vänta tills hon har fått dom. Hoppas det är okej om jag bestämmer mig för att beställa dem även om hon ska behålla dem, hehe :)

Idag blir det middag hos mamma, skönt att slippa laga mat själv ibland.



RSS 2.0