Umeå lördag

Blir party i Umeå på lördag. Är ju som sagt inget partyanimal, men det kan nog bli kul ändå tror jag, bara jag får bli lite mindre förkyld. Då kan man "spöka ut sig" lite, det är ju alltid kul. Göra sig snygg :)

Fick papper från CSN idag, nu börjar återbetalningen, men det var inte sååå farligt som jag trodde. Hade fått för mig att det var 1800 i månaden, men det var ju bara i kvartalet, så nu är det väl bara kvar typ... hmm... 25 år att betala tillbaka eller nåt sånt. Men förhoppningsvis så har utbildningen lett till att man får en högre lön än man skulle haft om man inte var utbildad, så det jämnar väl ut sig. Borde göra något värt idag, men jag känner mig så slut att jag vet inte om jag orkar. Tar på krafterna att vara förkyld.

Varför ska man ha dåligt samvete?

Varför ska man känna sig dålig för att man känner sig sjuk och är hemma från jobbet någon enstaka dag? Jag är förkyld, har huvudvärk, känner mig yr, men hade ingen feber i morse, så jag tog en ipren, åkte till jobbet och tänkte att man får väl försöka jobba. Men efter ca en timma så kändes det fortfarande inge bra. Huvudvärken hade väl gått över lite, men kände mig fortfarande yr, matt och började kallsvettas och frysa om vartannat. Så jag for hem. Och har så dåligt samvete. Jag hade ju inte feber, jag hade kanske kunnat jobba? Var går egentligen gränsen mellan sjuk och frisk, och varför ska man känna sig dålig för att man är hemma? Jag HADE säkert klarat av att vara på jobbet en dag, frågan är väl hur mycket man hade fått gjort... Jag känner mig som en dålig människa ändå. Varför ska det vara så?

Sen blir jag arg & irriterad och det känns lite som att folk skiter i mig. Blev tillfrågad av en vän för några dar sedan om jag hade lust att anordna en välkommen-hem-fest för en annan kompis och när det skulle passa. Svarade på det (i måndags) men fick inget svar. Nu fick jag veta på omvägar att det är i helgen (vilken dag vet jag inte) i Umeå (var vet jag inte). Ska jag orka bry mig? Jag blir bara irriterad, och lite ledsen.

Glada nyheter

Sedan förra veckan har alla mina beställningar droppat in. Först från ellos som jag skrev, sen mina böcker från adlibris, halsbandet som jag ropade in på tradera och idag från halens. Uj uj uj, får se om det blir beställning från emp också... men borde kanske hålla lite bättre i pengarna.

Har en annan glad nyhet för er som inte hört det, jag har blivit erbjuden ett jobb! Inte bara ett vick som jag har nu utan en tillsvidareanställning på utvecklingsavdelningen på Rönnskär, att jobba med att utveckla analysmetoder och sånt. Kan knappt fatta att det är sant... Happy happy :D


Saker...

Idag fick jag min beställning från ellos, och det bästa av allt - alla saker passade perfekt :D
Tänkte jag kan ju visa vad det är, men jag orkar inte fota själv så jag snor bilder från ellos hemsida, hehe

Jättefin bikini, och den passar jättebra både uppe och nere, min rumpa får plats utan minsta problem ;P

Jag älskar volangkjolar! Så jag beställde en lila lång, och en mörkbrun kortare. (alltså inte den på bilden)
Samt ett par snygga skor till i sommar.. Jag har aldrig varit någon sko-människa, men nu helt plötsligt börjar jag samla på mig...

Har också sett att det där halsbandet jag pratade om igår säljs betydligt billigare på tradera, så nu hag jag kanske snart ett därifrån...
Gud vad jag shoppar, som en galning... blir nästan arg på mig själv, för jag tycker jag har massa kläder, men det finns ju så mycket fint, speciellt på internet.
Fick tipset att titta in på todiefor.se, har småkikat lite, men jag vågar inte kolla så mycket, för då slutar det väl med en beställning till :S såg bland annat ett par skor som är to die for, men när ska man ha dom? (Och med dom klackarna???)

Nu är klockan kväll och jag borde egentligen ligga i sängen, så god natt

Shopoholic?

Varför ska det finnas så mycket man vill ha här i världen? Jag har ju nyligen beställt både böcker och en del kläder från ellos, och i går kompletterade jag med en liten beställning från halens (mest för att jag ville ha en body och det inte gick att få tag på någon annan stans, och då måste man ju handla för minst 200, så då åkte det med ett linne också...)
Nu var jag dum nog att titta in på Sweden Rock Shop och hittade ännu fler fina grejer.. (alla bilder är från Sweden Rock Shop)

Först och främst denna spets-top. Är den inte helt underbar? Frågan är bara när man ska använda den, kanske inte värd pengarna?

Sen dessa två toppar. Så fina! Älskar speciellt den med kissen, den är så söt, lite som Orion... Bara lite trist att allt fint jag hittar är i svart, hehe. (På tröjan med fladdermusen så är det flera små fladdermöss bak på ryggen)

Sen slutligen detta, Sagan om Ringen-inspirerade halsbandet. Älskar det och har tittat på det flera gånger, men det är så dyrt. I och för sig är typ nästan alla smycken jag har från Glitter eller andra billiga ställen, så kanske borde man unna sig?

Lyckades ju begränsa mig ganska så bra, men då har jag inte tittat så jättemycket heller, bara på nyinkommet... Får fundera på hur jag ska göra... Help me?

En stan-dag

Att shoppa är egentligen lite hat-kärlek för mig. Dels tycker jag att det är ganska kul, men ändå kan jag känna dels att jag slösar pengar på onyttigheter (även om min shoppingsumma understiger många andras i min egen ålder) sen kan jag få lite ångest för att jag egentligen vill vara omaterialistisk...
Har i alla fall blivit en del shopping på sistone. Först böckerna jag beställde, fast just böcker känns inte lika farligt, det är ju ändå bra att läsa, sen har jag beställt diverse kläder från ellos, en lila lång volangkjol, en kortare brun volangkjol, ny bikini och ett par snygga sandaler. Idag  var jag som sagt på stan, där blev det en finurlig grej från bokia, en Book Seat, som en liten kuddpåse med bokstöd, som man kan ha i knät, på bordet, i sängen eller var man nu vill, och så spänner man fast boken, så man kan läsa utan att behöva hålla i boken, smart :D
Sen blev det en prickig kjol från HM för presentkortet jag fick i julklapp. Btw så har HM väldigt små storlekar jämfört med andra affärer, ok att jag har gått upp lite i vikt, men när motsvarande storlek som jag knappt får på mig på HM är för stor på andra affärer, är inte något lite konstigt då?

I alla fall så tänkte jag att det skulle vara snyggt att ha en svart body till kjolen, så blir det lite tight under, och man ser verkligen kjolen. Jag trodde det var lite modernt med body nu, men tydligen hade jag fel. Sprang runt på stan, där hittade jag ingenting förutom en helt i spets på Åhlens! När jag började kolla runt på nätet fanns det på ett ställe, så måste väl kanske beställa den därifrån... Vet inte om det är mig det är fel på eller världen, men när jag får för mig att hitta något, och som jag dessutom får för mig är inne (som en jeansjacka förra sommaren) så visar det sig vara helt totalt omöjligt. Vad är det för fel? Är det jag som är för sen eller är affärerna sega på att ta hem saker? Jag är ju inte alls insatt i mode för 5 öre, men hade som ändå fått uppfattningen att det skulle vara lite modernt, eller?

(Om jag hade haft ork hade jag lagt upp bilder på det jag köpt, men just nu så kände jag att jag inte orkade :P)

En veckas jobb

En veckas jobb, och jag känner mig som en 70-åring i kroppen. Eller skämt och sido, men något fel är det. Misstänker att jag har fått en inflammation eller något i hälsenan, för det gör så ont. Haltade två dagar, men idag är det ändå okej, och så har jag börjat smörja med sån där salva som även ska vara inflammationshämmande. Sen min rygg - den är så stel så stel och gör ont. Inte bra. Nu är det helg i alla fall, så man får väl vila upp sig.
Hade tänkt åka längdskidor i morgon, bara mamma kommer hit med mina skidor ikväll, verkar bli ganska härligt väder i helgen. Annars inga planer
...förutom kanske att socialisera lite med Orion. Tror han tycker det är konstigt att matte har börjat jobba igen efter att ha varit ledig i två veckor. För även om Peter jobbar hemmifrån och är hemma hela dagarna så blir det ett himla "pratande" när jag kommer hem. Jam jam jam. Fast det är ju roligt att han är social också. Han är så söt, i går när jag skulle sova kom han och la sig på mitt bröst och slickade mig i hela ansiktet. That's love.


Snart god natt

Men först måste jag lägga upp fina bilder på Orion. Världens mysigaste kisse (fast jag är väl kanske lite partisk...)


Här försökte vi ta kort på honom framför våran julgran, var väl lite halvknepigt att få honom att titta rakt fram då han var mer intresserad av granen. Dock har det gått över förväntan, trodde vi skulle ha en omkullvält gran redan första natten, men det enda han var lite intresserad av var att hoppa upp på ena högtalaren (just bredvid granen) och lyfta tag i en gren och dra upp den lite, och sedan släppa, så att en kula studsade i högtalaren. Det har han gjort massa gånger.

Den här bilden tog jag nu då han var lite busig. Han är så fin :D (börjar få lite långa klor bara, dax att klippa...)

Nu börjar det bli dags för mig att försöka sova, får se hur bra det går då jag lyckats ställa om dygnet till att sova till 11 på dagarna, och i morgon blir det att stiga upp 6 igen... ser inte fram emot att cykla heller, termometern visar just nu på -15...

Tillbaka till verkligheten

Imorgon börjar jobbet igen. Känns skönt att få tillbaka lite vardag i livet, men av någon anledning lite nervös också, men varför ska jag vara det? Skönt i alla fall att det börjar med en lugn vecka då det är är en röd dag på tisdag.

Har i alla fall haft en bra jul. Har verkligen varit behövligt med lite ledigt, även om jag har varit duktig på att stressa upp mig själv över allt möjligt, men under nyårsveckan kunde jag i alla fall slappna av lite mer än under julveckan. Jag stressar upp mig själv över så mycket, inte bara över sånt som man "måste" göra som städa, laga mat, fixa julklappar och sånt, utan även över att jag inte hinner med allt jag vill göra, som läsa böcker, se film, spela wow, sticka, pyssla, promenera, bygga pussel, träffa folk... När ska man hinna allt? Speciellt när man jobbar, nu när jag har varit ledig hag jag i alla fall hunnit med lite av varje, fast inte allt jag velat göra, det ger också lite ångest.
Var på stan och försökte handla kläder i fredags, det gav också ångest... Tröjor går bra, men kjolar.. och speciellt byxor.... Gjorde mig själv lite gladare genom att beställa massa böcker från Adlibris istället, bland annat:

Tror dom är bra.. Längtar tills dom kommer, men det blir nog tidigast på fredag kanske.. läste just ut en bok så jag kan inte bestämma om jag ska börja på en ny eller om jag ska vänta tills dom kommer.. svårt val.

Middagen står i ugnen och vi ska och hälsa på Peter och Julia (lite pinsamt att man inte varit där och hälsat på en enda gång fastän Peter flyttade dit för snart ett år sedan...). Men idag ska jag i alla fall dit, trevligt, och i morgon blir det bio, hoppas det blir trevligt det med.

För övrigt...

Till alla mina vänner.
Jag är dålig på att höra av mig, jag känner mig tråkig och som att det inte är värt att hitta på saker tillsammans med mig. Jag är grå, jag pratar för mycket om ointressanta saker. Jag kanske inte är den roligaste ni känner. Jag är ingen party-prinsessa, jag är inte "wild and crazy", men ni vet att ni är alltid välkomna att hälsa på, och jag försöker höra av mig, i alla fall ibland...

2009 - början på något nytt?

Nytt år, nya tag, eller vad är det det brukar heta?
Just nu känns dock nya tag som något jag inte orkar riktigt, så jag tror jag fortsätter som förut. Jag ska inte klaga på något, jag ska vara nöjd, men ändå känns det i kroppen att saker inte är som de ska. Är jag nedstämd? Har så många i min omgivning som verkar må så dåligt, men inte kan väl det gälla mig? Jag gnäller väl bara, eller? Jag har ju det bra.
Ändå  kommer situationer. Situationer då jag allt annat fungerar som en normal människa. Förutom att jag har ett självförtroende (eller självkänsla?) som ligger och kravlar någonstans. Jag är kan inte vara nöjd med mig själv, inte med hur jag ser ut, inte med det jag gör. Istället går mycket ut på att klanka ner på mig själv istället...
Sen är det mitt humör. Det svänger som en bergochdalbana. Inte bara såna där normala, jag har då aldrig haft sådana förut. Jag kan vara glad, eller normal, för att sedan för minsta lilla grej antingen få ett raseriutbrott då jag vill kasta och slå sönder saker, eller att jag bara lägger mig och störtgråter - för minsta lilla grej, tex. att dom inte har en grej på ica eller att det jag gör blir pytte lite fel...
Jag bara frågar, är det normalt att känna så? Bör man söka hjälp?
Var ju till en läkare i höstas, men det känns dels som jag är så dålig på att förklara, sen måste dom ta prover, jag vill inte, hatar sprutor. Då går jag hellre under. Finns det inget annat sätt?

(Jag vet, jag är ingen skrivare, det jag skriver är kanske en stor röra?)

RSS 2.0