Hos finisen

Är hos älsklingen nu, så det har inte blivit så mycket blogg i helgen. Var på stan i går och köpte fina saker. Bland annat ett halsband, nya hörlurar och en ny parfym... Nu ska jag snart färga Peters hår för er som är intresserade. I morgon är det måndag igen och jag ska fortsätta på projektet som trots allt gick rätt så bra i fredags, ska även vara duktig å ringa runt lite. Har funderat på om jag ska göra mamma glad och fara hem nästa helg (hon ringde när jag satt på bussen hit i fredags å undrade om jag var på väg hem), men ärligt talat så är jag inte jättesugen på det.. har ju ändå inget att göra hemma eftersom det inte finns kvar några kompisar där, så vad ska man då hitta på om inte älsklingen också far hem?
Har inte så mycket att skriva idag, så det får väl bli i morron kanske, kommer inte komma hem förän typ i natt i alla fall. (Jobbigt att det ska ta nästan 5 timmar att fara mellan).

Svart blev det!

Om nu nån undrade så blev det dom svarta gardinerna med silversnö på (märkte att jag hade skrivit silverstjärnor tidigare, har ändrat det nu). Någon förvånad? :P Blev även det silvriga nätet till, blir nog superfint! Nu ska jag i alla fall fara å jobba typ en timme till, sen ska jag till älsklingen!

Nu är det ju snart jul!

Var -0,5 grader och lite frost då jag for till skolan i morse. Det var klart och soligt ute också, riktigt härligt väder. Det är ju nästan så att man börjar längta efter snö. Kanske inte riiiktigt än, men snart. Det är så vitt och fint och fluffigt, å så är det kallt å härligt ute. Ni kanske tycker jag är knäpp, men jag fullkomligt ÄLSKAR vintern, vet inte varför men så är det. Klart man kan bli lite trött på den och börja längta till sommaren igen i feberuari-mars, men just nu har jag inte lust med nån mer sommar, å inte höst heller för den delen, bara regnar å blåser och är mörkt. Ge mig lite snö som lyser upp världen.
Fick värsta julkänslan i morse också. Satt och bläddrade igenom nyaste JOTEX katalogen och fick se typ dom finaste julgardinerna. Frågan är bara, vilka ska jag ta? Dom röda med guldsnöflingor är mer juliga kanske, men dom svarta med silversnöflingor kan man ha lite längre kanske, inte bara över julen (då är jag ju ändå hemma å inte i min lägenhet). Samtidigt om jag tar dom svarta kan jag ju ta sånt dära lurexnät i silver å ha till (som på bilden), har inte lust med guldnät till dom röda gardinerna så... Hmm.. svårt val det där. Måste hur som helst beställa för minst 200:- eftersom dom har som "krav" på det.. Så om jag inte hittar nåt annat fint så kan jag ju alltid beställa 3 rullar julklappspapper för 10:-. Hmm.. tål att tänkas på, men jag ska nog bestämma mig idag i alla fall, kanske ska ha älsklingen som smakråd, vi har ju som samma smak :)
Nä, nu ska jag gå å labba lite. Håll tummarna att det går bra för mig idag.

Hmm.. ser ju att den där Jotex-länken inte funkar (eller den visar bara startsidan), det är dom här gardinerna jag menar i alla fall (om nån nu var intresserad)

bild från Jotex hemsida

Läs min blogg!

I morgon är det fredag, ska bli så otroligt skönt att få helg, och ännu bättre att fara till Luleå och hälsa på min älskling, var ju 2 veckor sen sist nu. Projektet som gick så himla bra igår har idag mest bara krånglat, verkar ändå ha fått till det till slut, hoppas bara att det blir bra i morgon så jag kan fara klockan två med gott samvete. Tar ju sån himla tid till Luleå, även om jag far med bussen som går 14:15 så är jag inte hos han förän typ 18:40 eller nåt sånt, å nästa buss går inte förän typ 16:15, å då är jag ju inte där förän vid nio på kvällen, känns lite tråkigt att komma så sent då man bara har en helg, dessutom så kommer jag defenitivt att ha hungrat ihjäl på bussen innan jag är framme.
Tycker ändå att jag har tid att ta ut eftersom jag har kommit minst 30 minuter före min handledare varje morgon och farit hem 45-60 minuter efter henne varje dag, så det ska jag inte skämmas för. (Men det känns ändå så på nåt sätt, som att jag inte är tillräckligt duktig för att få sluta tidigare... vet inte varför).
Sen tycker jag att fler ska läsa min blogg också. Hade 12 unika besökare i söndags, det var nytt personligt rekord, men i veckan har jag haft typ 5, varav en är jag själv... Men men, kanske inte så kul att läsa min blogg. Man kanske skulle ha skrivit en modeblogg om mode å smink å skönhet å annat bajs, men det går inte, kan inte skriva om sånt jag inte kan nåt om eller har nåt intresse av, så då får ni stå ut med att jag babblar om mitt projekt (åtminstone i 6 veckor till).
Det som också är tråkigt är att jag inte får några komentarer heller...
Men men... nu sitter jag bara å skriver det här inlägget för att jag är på skolan å inte har nåt att göra för jag bara väntar på att min LC-körning ska bli klar, så ni kan strunta i det här inlägget, så när jag tänker efter:
LÄS DET INTE
(soz for caps).


Var det inte inne med tunika???

Är det inte inne med tunika?


Älskar i alla fall min fina älvtröja!

Confession

Okej, jag måste erkänna, jag är en sån där nörd. Började spela World of Warcraft (WoW) för 2,5 år sen och det är fortfarande lika jäkla kul! om inte ännu roligare. DET är nåt jag är bra på, i motsats till smink å sånt.
Det som kanske är lite tragiskt är att jag på nåt sätt ändå skäms för det... eller jag vet inte, men om folk frågar vad jag har gjort i helgen säger jag inte att jag har spelat en massa (om det nu är det jag har gjort) utan mer, "har mest bara tagit det lungt, inte gjort så mycket..." Ett sånt där neutralt svar. Men det är fan inget att skämmas för!
"Träffar" dessutom massa kul folk från övriga europa (folk från Holland är ganska roliga, å så röker dom saker där...) Det är helt enkelt jävligt roligt! Börja spela du med om du inte redan håller på. Kostar typ 120:- i månaden, men det är fasen inte mycket för vad man får för pengarna (säg vem som inte lägger ut minst lika mycket på alkohol, godis eller annat som är minst lika "onödigt").

Om du skulle ha vägarna förbi Twilight's Hammer kan du alltid se om Danae, min liiiite epic Frost mage, Aili, min Imba resto Druid eller Ymla, min to be pvp-shadow priest.
gl hf :)


Ställ min diagnos tack!

Det finns en sak jag har gått och funderat på ett tag, och det är det här med att vara en social människa. När vet man att man är normal, och när ska man börja fundera på vad det är som är fel? Jag skulle inte räkna mig till en social människa. Skulle väl kanske inte kalla mig asocial, men jag känner oftast inget behov av att träffa folk. Klart att det är kul att träffa kompisar och så, men den enda jag brukar längta efter att få träffa är Peter.
Är heller ingen människa som tycker om att fara ut, träffa folk och så, tycker inte om ställen där det är mycket folk, och man måste trängas och knuffa i varandra. Samma sak är det om man sitter och pratar några stycken i grupp. Om jag inte känner dom jätteväl så säger jag inte mycket, om jag inte blir direkt tillfrågad. Samtidigt tycker jag inte alls att det är jobbigt eller hemskt att prata inför en grupp (tex presentation av skolarbete osv.).
Däremot så träffas jag gärna med några få vänner och umgås hemma, eller far på stan. I sådana situationer kan jag vara väldigt pratglad, medans träffar jag på och ska prata med nån jag bara känner sådär halvbra så vet jag oftast inte vad jag ska säga, vad man ska prata om och så vidare.
Telefoner är också något jag inte tycker om. Tycker inte om att ringa till folk jag inte känner, är även dålig på att ringa till folk jag känner. Dom enda ställen jag egentligen kan ringa till utan att tycka är det minsta jobbigt är till Peter eller hem eller till mormor (fast dit ringer jag inte så ofta). Den här egenskapen hos mig gör att jag kan vara lite dålig att hålla kontakten med folk, vilket är synd.. tur att msn finns.

Jag vet inte om det är nåt fel på mig egentligen, bara att jag känner ganska ofta att jag inte passar in, eller att folk tycker jag är konstig (det är inget nån har sagt, utan vad jag kan tro att dom tänker ibland). Så snälla, ställ min diagnos.

Ge mig en 10-poängskurs i tjej-kunskap tack!

Just hemkommen från frissan. Blev lite annorlunda klippning den här gången (fastän jag försökte förklara på samma sätt som jag gjort när jag klippt mig tidigare), men men. Tror jag blev nöjd i alla fall, måste bara vänja mig först.
När man kommer till en frisör som man inte känner så brukar dom alltid fråga "hur brukar du fixa/styla håret?". Fixa? Jag brukar borsta håret, och ser det alldeles för hemskt ut så sätter jag upp det i en tofs (så brukar det oftast sluta). Fasen, jag köpte min hårtork för kanske ett halvår sen, ägde ingen innan(!) och har väl inte använt den så himla många gånger sen jag köpte den heller.

Efter lite funderande så har jag insett det, jag kan inte sånt här med tjejgrejer. Varken sånt som har med hår eller smink att göra. Bara på kul så tittade jag i min "sminkväska" (som sällan öppnas eftersom jag inte sminkar mig "till vardags"). Tänkte nu delge mina upptäckter med er.
image7

Okej, ser att nuffrorna syns lite dåligt, men det är ju inte så svårt. HELA min sminkväska består av;
1. Ljusgrå/Svart ögonskugga med glitter (Max Factor)
2. Lila ögonskugga (H&M)
3. Grön ögonskugga (H&M)
4. Läppglans (Body Shop)
5. Svart nagellack (H&M)
6. Grå eyeliner (Isa Dora)
7. Svart eyeliner (H&M)
8. Flytande eyeliner (Isadora)
9. Mascara (Isadora)

Skulle jag följa alla "rekomendationer" så skulle väl dessutom allt det där vara slängt för flera månader sedan (förutom möjligtvis 1&9), men då hinner jag väl använda grejerna ungefär 2-3 gånger. Om sanningen ska fram så kan jag inte sminka mig. Jag kan ingenting om hår heller. Använder aldrig inpackningar eller sånt, använder typ aldrig min hårblås heller, eller de TVÅ hårsaker på sprayburk som jag faktiskt äger. Jag kan inte, så är det.

Jag tror jag skulle behöva gå en utbildning i sånt där, typ "lär dig vara som en tjej". Fast varför egentligen ska jag göra det när sånt där inte ens intresserar mig. Hade jag varit intresserad hade jag nog lärt mig, så att försöka tvinga sig till nåt är nog ingen idé...

Slutligen, ett halverst lyckat försök med att fota mig med den nya frisyren (Fluffigt å fint som bara en frisör kan få till det...)
image8

Aqua om en timme...

...för på mitt golv bland skärvor och glas, finns en bit av ditt hjärta kvar..
Thåström - Karenina

Måndag, ingen bra dag

Det som gick så bra i fredags har ramlat över ett hinder igen. Usch! Kan inte nåt gå bra för en gångs skull? Sen så förstår jag inte min vanliga brist på tur. Nu när jag tagit mod till mig och ska ringa om ex-jobbet, då svarar det inte nån där. Har provat 3 gånger nu, men ingen som svarar. Suck. Ska i alla fall prova en gång till idag innan jag ger upp.
En kul sak idag är i alla fall att jag ska klippa mig :) Det är alltid lika kul att få håret ompysslat, sen är det ju kul om det blir fint också, men jag brukar inte vara så kräsen, har man det hår som jag har så har man kanske inte rätt att vara det heller, jag menar, dom kan ju inte göra underverk, och jag orkar ju inte lägga ner massa tid å pengar på håret heller.
Nu ska jag återgå till att jävlas med mina pumpar, intressant va?


En helg går för fort

Varför ska helger alltid gå så fort? Egentligen känns det mest som att det är fredag kväll som är helg, och lördag. På söndag så vet man ju att det ändå är måndag dagen efter, så då kan man som inte slappna av riktigt. Har i alla fall varit duktig idag och lagat ordentlig mat och pluggat japanska, det kanske är det söndagar är, en såndär duktig-dag. I morron ska jag i alla fall vara ännu duktigare och dämpa min ångest lite genom att ringa till ett företag om ex-jobb. Gruvar mig för jag tycker inte om att ringa, men det är väl sånt som måste göras.

Hade i alla fall en mysig kväll, satt och pluggade japanska i ljuset av levande ljus, och med ett varmt, härligt fotbad samtidigt. Sen blev det varm choklad, mmmm :)

image6
såhär mysigt har jag det då jag pluggar :)



You stole my pure intention You are the sickness in between Let me in, I'll bury the pain
In Flames - Metaphor


Stopping by the woods on a snowy evening

Whose woods these are I think I know.
His house is in the village though;
He will not see me stopping here
To watch his woods fill up with snow.

My little horse must think it queer
To stop without a farmhouse near
Between the woods and frozen lake
The darkest evening of the year

He gives his harness bells a shake
To ask if there is some mistake.
The only other sound's the sweep
Of easy wind and downy flake.

The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
And miles to go before I sleep,
And miles to go before I sleep.



Robert Frost


Helt underbar dikt, en av mina favoriter.

Jävla stiltest....

Jag har som svårt att definiera min stil (vad nu det skulle ge att kunna göra det egentligen). Har alltid gillat att göra test, så varför inte prova ett av dessa s.k. "stiltest". Googlade lite och kom så småningom fram till Ellos stiltest.
Bara 9 frågor också, borde gå snabbt och enkelt.. haha, trodde jag ja, fanns ju inga alternativ som passade in på mig på nån av frågorna, så här är mina svar, så överlåter jag till någon "kunnig" att göra en analys :P

1. En vanlig dag på jobbet har du helst:
Skola blir det ju i mitt fall, men nåt som både är bekvämt, passar till årstiden och som jag tycker är snyggt (vilket kanske inte stämmer in på vad alla andra skulle säga).
2. Underkläder ska helst vara:
Sköna! Oftast i bomull, men jag har inget emot att ha lite "snyggare" eller string ibland heller. I alla svar är det antingen eller... Jag vill inte vara någon antingen-eller människa!
3. Hur ser ditt drömhem ut?
Det är en fråga som enligt mig är nästintill omöjlig att svara på. Gärna ganska enkla möbler i neutrala färger, men med fina saker och mycket stearinljus.
4. Låt oss tala om färger. Hur väljer du?
Svart, med inslag av grått, rött, lila och möjligtvis lite vitt, det är typ dom färger som finns i min garderob.
5. Om vi talar om smycken föredrar du:
Helst silver (eller i alla fall silverfärgat) eller fina halsband med drakar å sånt :P. Fast jag använder inte smycken så ofta.
6. Det vankas fest. Du:
Tar nåt jag tycker är fint och försöker göra att det ser lite extra fint ut. Fast ofta har jag inte så stor skillnad på fest och vardagskläder (onödigt eftersom jag typ aldrig är på fest ändå).
7. Äntligen semester! Vart vill du helst åka?
Någon stans där man kan titta på fina saker. Byggnader eller landskap. Gottland också ett ställe dit jag skulle vilja åka.
8. Handväskor är enligt din mening:
Något att ha saker i, ska man ha många saker är ryggsäck bättre. Fattar dock inte hur man kan lägga ut flera tusen på en "trendig" väska. Dessutom är dom inte ens fina.... (enligt mig)
9. Stilmässigt ser jag mig själv mest som:
Men.. jag har ingen aning... Tycker att Sharon Den Adel från Within Temptation har väldigt fina kläder, men det är ju inget man kan ha till vardags direkt, så då vet jag inte...
(Alla frågor tagna från ellos.se om nån bryr sig om sånt, svaren är dock mina egna)

Gjorde i alla fall testet och fick: Sanna Sporty - Ha hahahahaha
Nä, det är nog inte jag, behöver nog inte ens läsa beskrivningen för att inse det... Nåja, som sagt, fanns ju typ inga svar som passade in så, tror inte dom där testen är gjorda för folk som inte följer modet.

Jag måste ju ha haft JÄTTETRÅKIGT för jag gjorde även La Redoute's stiltest, där blev jag naturlig. Vet inte om det stämde så mycket bättre men....

I kväll ska jag i alla fall käka massa godis, kanske göra en kladdkaka och spela massa WoW med Peter. Ta på mig mjukisbyxor å bara ha det skönt och ledigt! Det är så det ska vara!

Ancient spirits of the forest
Made him king of elves and trees
He was the only human being
Who lived in harmony
In perfect harmony

Within Temptation - Perfect Harmony

Jaaaaaaaaaaaa!!! Det funkar!!!!!!!

Har inte skrivit i min blogg på några dagar, mest för att jag har varit så förbaskat trött. Stått i labbet från 8 till fem hela veckan utan att ha kommit längre fram än jag var i måndags, typ.. men nu, ÄNTLIGEN verkar det funka! Dom jäkla luftbubblorna är borta! och det är så underbart! Dessutom är det fredag och helg, så det är ju extra positivt. Tror att jag ska bara kladdkaka i kväll, å så blir det kyckling till middag, kyckling på fredag :)
Ska nog inte skriva så mycket mer nu, ska nog jobba istället....

Dagens fråga, Lunarstorm vs. Facebook

Förut hade "alla" en användare på Lunarstorm. Sveriges största community för ungdommar och så vidare. Men sen, när man började gymnasiet å så så blev det som ganska ocoolt. Hade som kvar min ändå tills jag började på universitetet. Då fick jag höra att "har du fortfarande kvar din Lunar, det har då inte jag" och så vidare. Fine tänkte jag, var ju ingen som skrev till mig där ändå, (och jag skrev väl inte direkt till nån heller).
Nu har det gått tre år sedan dess, då dyker nästa upp, Facebook. Har fått mail från alla möjliga kompisar om inbjudan till detta community, (bland annat från den som tidigare sa till mig att Lunar var helt ute).

Kan nån tala om för mig vad som gjorde Lunarstor så töntigt när man fyllt 18, men som gör facebook till värsta innegrejen när man är över 20? Kanske mindre töntig design eller nåt, jag vet inte, men det verkar ju ha ungefär samma funktioner som vilket annat community som hälst, eller?

Nog pratat om det, nu ska jag ha ännu en dag med projekt och ångest.

Ångest (give me more...)

Projektet gick bra idag. Eller egentligen inte så bra, men det kändes inte som att det var en katastrof ändå, även om jag inte får det att funka som jag vill. 
Har haft en helt underbar helg med pojken, men så var måndagen tillbaka, och med den all ångest. Har försökt få iväg några mail (men det verkar inte finnas en levande själv just nu som läser eller svarar på dom). Bara jag tänker på det så får jag nästan fysiskt ont, det är jobbigt, att känna som en konstant gnagande oro och ångest som tär på en. Usch. Försöker koppla bort tankarna med lite spelande, det funkar väl hyfsat, men kan ändå inte dämpa allt. Och det känns som att det är mitt fel, jag kan göra bättre, göra mer, få saken gjord. Och det kanske jag kan också, egentligen, men det är inte alltid så himla lätt att bara göra. Inte för mig.
Det finns nåt jag skulle vilja göra, nåt som kanske kunde lätta, men jag ska inte, det har jag lovat både mig själv och andra.


Ibland är det skönt att tänka sig tillbaka till i somras. Jag och Peter påväg hem från Åsele.

Denna jävla ångest..

Ringde hem idag för jag skulle fråga mamma om ett recept. Hon var på möte just då jag ringde, men hon ringde upp mig sen när hon kommit hem. Finns det NÅGOT som kan ge en mer ångest och deppression än när mamma undrar om jag har gjort saker som jag kanske borde ha gjort men inte tagit mig för, eller när hon säger vad jag borde göra. Jag orkar inte ta mer goda råd. Jag vet att jag kanske borde börja höra mig för om ex-jobb, har ju börjat så smått, men det är inte det lättaste, och det blir inte lättare av att man får höra vad man BORDE göra hela tiden. Försökte avsluta samtalet så snabbt som möjligt. Nu sitter jag bara här och oroar mig och får halverst panik över saker jag inte gjort. (Är egentligen bara en sak - ex-jobbet) men det känns så tungt just nu, tillsammans med allt det andra. Suck. Mamma vet verkligen bästa sättet att sätta press på folk och få en att känna sig dålig över det man (inte) gör...

Love is a burning thing...

Torsdag idag, och i morgon fredag! Känns helt jävla underbart, speciellt eftersom Peter snart sitter på bussen på väg hit till mig!!
Idag har det gått ganska bra på jobbet trots allt, gjorde lite fel på en grej, men men, det är väl sånt som kan hända om man inte är helt fokuserad. Gör om gör rätt.
Så jäkla skönt med helg i alla fall. Ska baka pizza kanske i morron, ska nog gå och inhandla lite grejer till den snart. Förövrigt bor det världens sötaste katt här i området. Den är grå och alldeles lurvig å inte helt fullvuxen tror jag. Både när jag gick tillbaka till skolan efter lunchen och när jag gick hem på eftermiddagen så träffade jag på den på samma ställe. Den mjauade så sött och som "hoppade" upp mot min hand för att stryka sig mot mig. Så söt. Vill ha en kisse. Lite svårt nu när jag far bort ganska många helger, men när jag å Peter flyttar ihop så har vi bestämt att vi i alla fall ska ha en kisse. Värsta är om dom köser sönder alla möbler man har, eller att dom hårar så mycket. Men man får väl städa lite oftare. Dom är i alla fall så fina, kanske ska adoptera kissen här i området lite...

Ge mig självförtroende! (samt ett skumbad och 1kg godis...)

Just nu känns allt bara BLÄ, rent utsagt. Dels har jag ingen ork kvar, har ställt in träningen ikväll, och så känner jag mig lättretlig dessutom. Men det värsta av allt är att det känns som jag inte kan nåt. Känns som jag varje dag ställer ungefär 1 miljon idiotiska frågor till min handledare (okej, kanske inte en miljon, men många känns det som i alla fall). Mest bara för jag vill ju inte göra fel, vill som försäkra mig om att jag tänkt rätt och så vidare. Sen så vet jag ju inte hur alla grejer funkar heller, sånt som man inte har använt förut och så, men känner mig ändå som en idiot, känns som jag borde kunna mer. Känns även som jag borde hinna mer, känner mig ineffektiv. Jag vet inte. Mest troligt är det bara jag som inbillar mig allt det här, men ibland känns det som att hon ska tänka att "guuud, vad har vi fått för en människa till det här projektet". Känns som jag borde kunna mer, veta mer, inse mer, hinna mer osv osv.. Tänkte bara höra, är det normalt när man gör såna här projekt å så?

Peter, kom och krama om mig, då känns allt mycket bättre. Watashi wa anata ga daisuki desu!


Studentsportardag

Onsdag har nog aldrig varit min favoritdag. Man har hunnit börja bli lite trött efter veckan som varit, men det känns forfarande som en evighet till fredag. Det är i alla fall soligt ute idag, och det är ju något som är positivt i alla fall. Idag är det annars vad som brukar kallas Studentsportardag på Umeå Universitet. Det betyder att alla är lediga för att kunna sporta istället (tror det är lite som en reklamdag för ISKU för nya studenter eftersom dom har gratis träning den här dagen). Sa jag att alla är lediga föresten. Ja, det var väl en sanning med modifikation. Läser man en kurs så kan man nog vara föreläsningsfri om man har tur, men gör man ett projekt och har mycket att göra, ja då får man allt finna sig i att jobba på. Känns i alla fall typ som om jag börjar komma nån vart med projektet nu, men det går segt framåt. Saker tar verkligen mycket längre tid än vad man tror.
Ville egentligen ha mina nya fina skor idag också, men jag tog mitt förnuft till fånga att det kanske skulle vara lite jobbigt att springa runt på lab i skor med klack, och det var nog ett smart drag.
Ikväll blir det afro också. Vet inte om jag är så peppad. Inte just nu i alla fall, men jag ska bli det innan jag far dit. Den här veckan har som allt bara kännts jobbigt och jag har som inte lust med något (undrar om det är nån slags höst-deppresion eller nåt...).
Började i alla fall med Japanskan igår, och det var ju faktiskt rätt kul, om än ganska svårt, speciellt med andra skrivsystem och helt annan grammatik, men det ska nog bli spännande, tur att jag har Peter som kan hjälpa mig.

Konnichiwa! Watashi wa Erin desu. Watashi wa nihongo no gakusei desu.
(hoppas det där blev rätt, du får rätta mig Peter..)

Nu är min lunch snart slut, så jag ska återgå till mitt trevliga LC-system och se om jag kan lyckas med att få en background i alla fall...

Sayônara!

Fina skor!

Fick skorna idag som jag ropade in på tradera! Väldans fina (ser typ ut som dom jag postade tidigare, fast dom va köpta på din sko) och dom var helt nya, till och med prislappen satt kvar. Nice nice.
Slutade lite tidigare idag också eftersom min handledare var "ute och sprang" som vanligt. Eller kanske inte som vanligt, men hon var inte där i alla fall, och då jag ringde å hörde sa hon att hon inte skulle hinna tillbaka, så jag hade inte så mycket mer att göra.
Idag ska jag vara duktig och diska bort det jag inte gjorde igår av trötthet, sen ska jag börja med japanskan också (läser ju japanska distanskurs på kvartsfart nu i höst för er som inte vet). Första lektionen kom ut idag, och fastän jag inte har boken än så kan man ju börja öva på annat skoj så som tecken och sånt.
Men innan jag ska orka det måste jag nog äta middag i alla fall.

En av de roligaste sakerna med att läsa på universitet är alla utbytesstudenter man träffar och lär känna. Det är så himla intressant att prata med dom, få veta mer om deras kultur och liv (berättade av dem själva) och även få höra vad de tycker om sverige och hur det är att studera här. Nu på projektet så delar jag rum med Nhat, en tjej från Vietnam som har gjort sin masterutbildning här på Umeå universitet, och nu i höst så ska hon börja doktorera. Hon har varit här i Umeå i två år och inte varit hem till Vietnam på hela tiden, det tycker jag är starkt gjort. Även om hon har kompisar som pluggar här som också kommer från Vietnam så måste det ju vara tråkigt att inte få träffa sin familj på så länge.

Men men, nu blir det mat!

Så har tröttheten återfunnit sig

Kände mig så pigg i dag. Fastän jag somnade sent igår (söndag, vad kan man annars vänta sig) så kände jag mig så himla pigg idag. Gick bra på labbet också, kul att äntligen få börja labba istället för att bara sitta och läsa hela dagarna. Höll på till fem ungefär, då for jag hem och lagade middag, sen dog jag. Sitter här framför datorn och orkar inget. Disken står fortfarande på diskbänken (och där lär den stå till i morgon), orkar inte ens spela(!). Det enda som verkar lockande är att krypa ner i sängen, men frågan är om det är legitimt att göra det halv 9 på kvällen.
Överväger nu i alla fall att göra det, man behöver ju faktiskt inte sova. Kan ju läsa och äta choklad också...


Avkopplande framför brasan/Åsele

Det här med alkohol...

Att inte vilja dricka (alkohol) kan ibland uppfattas som mer eller mindre en dödssynd i dagens samhälle. Åtminstone verkar det som att det kan vara andras angelägenhet att JAG inte väljer att dricka (kom igen, varför inte, ska du inte smaka osv..) och de enda "giltiga" anledningarna till att inte dricka verkar vara antingen att man kör eller är gravid.
Man är helt enkelt inte normal om man tackar nej utan någon orsak.
Som tur är för mig så behöver jag inte utsättas så ofta för sånt där eftersom jag inte är någon festmänniska direkt heller. Jag tycker jättemycket om att träffa kompisar, och vill dom dricka så okej för mig, men jag är inte den som längtar efter att gå ut och dansa och ha stora fester och sånt. Ännu mera fel på mig kanske, men sån är jag i alla fall.

Tänkte på det när jag gick hem från Sofie i lördags, och eftersom vi bor på var sin sida av Universitetet så mötte jag såklart en massa folk som var på väg ut på krogen när jag gick hem ungefär vid elva-tiden. Folk som var fulla och glada och kom gående med en burk öl eller cider i handen. Själv har jag aldrig känt någon längtan eller behov av att dricka, eller festa heller.

Det här är mitt val. De som nu måste ha några orsaker till varför det är så, läs och begrunda:
  • Det är inte gott. Tycker varken om öl eller vin eller något annat som smakar alkohol. Cider går bra, så länge det inte är så mycket alkohol att man känner smaken.
  • Det är inte kul. Har druckit 2 gånger i mitt liv så att jag märkt att jag blivit påverkad. Det var inte mycket, men det var inga positiva upplevelser.
  • Jag känner helt enkelt inget behov eller längtan efter att supa mig full, då spenderar jag hellre mina pengar och min tid på annat.
Jag vill inte komma och predika för er som dricker, alla har ett fritt val, och jag kan inte heller påstå att jag är helnykterist. Jag bara dricker inte, så är det. Om det stör er, ja då är det erat problem.


Sköna söndag

Var på stan igår med Sofie och shoppade. Blev en vit skjorta, en svart slips och en kokbok. Hittade inte skorna jag ville ha, så det var lite av en besvikelse. Däremot hittade jag senare när jag kom hem ett par skor på tradera, som jag ropade in för 105:-, helt nya skulle dom tydligen vara också, så det var ju ett bra pris.
På kvällen var jag och åt middag hos Sofie och Magnus, det var också väldigt trevligt.

Idag ska jag nog mest ta det lungt. Eller jag ska städa, sen kanske jag ska fara och träna (har inte bestämt om jag ska träna eller om jag bara ska fara och basta...) Frå väl se vad jag orkar, kanskse simmar några längder då jag ändå är där.

Fredag, lite senare

Ja, blev inget mer jobb idag eftersom min handledare fortfarande var sjuk, så då kan jag inte fortstätta förän på måndag, fast det gör ju inte så mycket, skönt att vara lite ledig också. Ska läsa lite på artiklarna också, men det får bli på söndag (har ju läst dom, men jag hoppade lite på slutet, sånt som inte kändes så jätteviktigt för mitt projekt...)

Som sagt stan i morron. Dom skor jag vill ha finns på EuroSko och ser ut så här image3
(Bild tagen från www.dinsko.se eftersom det inte gick att länka direkt till skon)

Det är klack på den, jag vet.. men det kan inte hjälpas för dom är så fina...
Sen vill jag ha en skjorta också att ha till min kjol. Vet inte om den ska vara vit, eller om det blir för stor kontrast till en grå kjol.. Tänker lite "skoluniforms stuk", kanske skulle vara snyggt med slips också.. fast jag vet inte om jag passar i det.

Gud vad jag skriver om kläder.. men bara för att jag verkligen vill ha såna skor och en skjorta. Får väl ha Sofie som smakråd.

Fredag fm

En annan sak som folk postar mycket i sina bloggar är "dagens outfit", alltså typ vad dom har på sig just den dagen. Kanske hör det ihop med själva mode-bloggandet, jag vet inte.

Idag är det i alla fall fredag, gud så skönt! Har varit en lite halvjobbig vecka. Har läst artiklar tills ögonen blött ungefär, men igår fick jag i alla fall börja labba, helt förvirrat dock eftersom jag är på ett nytt lab och inte hittar nånting jag ska ha, så jag måste springa och fråga min handledare ungefär var 5:e minut. Hoppas det blir bättre framöver när jag lärt mig hitta.
Idag ska jag i alla fall börja leta pumpar och inkektionsvalv och sånt så jag kan koppla ihop min LC-utrustning, hoppas det går ganska fort, för då har jag inte så mycket annat jag kan göra förän kolonnen kommer (troligtvis måndag), och det kan ju alltid vara skönt att gå hem lite tidigare en fredag.

I kväll ska jag inte göra så mycket, mest ta det lungt och äta godis :). Lördag blir det stan med Sofie, och sen är jag bjuden på middag hemma hos Sofie och Magnus på kvällen, ska bli kul.

Fenomenet Idol, jag vet inte. Tycker det är hemskt när dom är elaka mot folk, men vissa förstår jag ju inte ens varför dom söker. Själv skulle jag aldrig söka dit, men om jag skulle så vet jag i alla fall vad jag skulle sjunga för något...

Dags att göra sig i ordning för ännu en dag.

The sun is sleeping quietly...
Nightwish - Sleeping Sun

Tema på bloggen

Har kollat runt lite på andra bloggar nu, och i dom 10 populäraste bloggar på blogg.se så är det tjejer mellan 16 och 25 som skriver om mode. Jaha, då är det alltså kört, jag kommer aldrig att nå blogg-toppen (som om nu det varit min ambition) anyway... tänkte vara lite trotsig och skriva om det FULASTE i mode just nu.

  • Ballerinaskor finns i miljontals olika färger och mönster men trots det så kan jag inte tycka att det är snyggt. Dessutom ser det kallt ut nu när hösten kommer och hela foten sticker fram mellan leggings och skon.
  • Silver, guld och alla metallicfärger det sticker i mina ögon och jag vill bara titta bort när jag ser skor, väskor, skärp och andra assecoarer i silver och guld, huvva.
  • Rosa typ som om man var 8 och gick i lågstadiet igen. När jag var liten älskade jag rosa, nu skulle jag aldrig sätta på mig nåt i den färgen.
  • Midja i armhålorna det går en gräns någonstans. Byxor ska sitta någonstans mellan att den sitter på höften och vid naveln, typ där midjan går. Byxor som har midjan ungefär i höjd med armhålorna (okej, jag överdriver) är inte så snyggt, oavsett om det är inne eller ute.
  • Alla fula T-shirts med helt meningslösa tryck som finns nu för tiden, vill man handla nåt så måste man ju välja enfärgat för att inte se ut som en idiot...
Hade det varit ett år sen jag hade skrivit den här listan hade jag nog lagt till tights på den listan (eller leggings, men det hette tajts när man var liten) men nu när man faktiskt äger något par själv så kanske inte... Dock svarta, alla andra färger går bort.

Det är ändå ganska intressant med mode, hur man kan lära sig att tycka om saker man först trodde var fult bara för att det är modernt, för att sen tycka att det är fult igen när det blir ute, men vill man lägga en massa massa pengar på att förnya sin garderob inför varje sesong så fine för mig, det är inte mina pengar.

För att avsluta med 5 saker som jag själv tykcker om:

  • Svart är fint. Punkt.
  • Spets kan också vara en fin detalj (svart spets såklart)
  • Korsett-liknande plagg. Typ min vita fina sommarklänning med tyll.
  • Rosetter, men inte i överflöd
  • Mormorskängor, finns det något vackrare att ha på fötterna?
image2 
Felix - modekatten :)



Designing..

Som ni kanske ser (om ni har sett min blogg förut) så är den alldeles röd nu, jag har försökt "designat" lite, bara ändrat färger, men det är svårt när man inte kan. Som ni ser så har jag fått in en vit ruta mitt i allt.. vet inte vad den är eller vad den kommer ifrån, men jag får inte bort den, så den får vara där så länge. Nu ska jag strax iväg å dansa lite Afro, så det är väl bäst jag går å byter om.

Relax, take it easy..
Mika - Relax

image3

Sjunga i kör..

Det är nånting jag skulle vilja göra, sjunga i kör.
Dom hade satt upp lappar när jag gick hem för att äta lunch idag, lappar från Umeå studentkör. Lite inspirerad blev jag, tills jag läste att det stod "välkommen på insjungning".. framför mig ser jag typ Idol-juryn.. då vet jag inte om jag hade någon lust längre. Sen vet jag ju inte hur länge jag stannar i Umeå heller, har jag tur blir det bara fram till jul.
Men det skulle verkligen vara kul att sjunga, största nackdelen är att jag känner mig så låst när man blir uppbokad. Dels vissa kvällar i veckan, vilket kanske inte är så farligt, men även på andra grejer, känns som jag brukar vara ganska upptagen, speciellt på helgerna... men nån gång ska jag sjunga i kör, inte just nu kanske.
Kan ju ha min egen lilla kör här hemma, för mig själv, jag och mina högtalare... sen vet man ju inte vad dom sjunger för något heller, om det är bra eller dålig musik.. man vill ju att det ska kännas "rätt" det man ska sjunga också.
Men insjungning, nja.. tror inte det. Då kommer jag ändå bara bli så nervös, att dom ska bua ut mig, som i Idol...

Onsdag morgon

Så var det onsdag morgon och jag ska iväg till min tredje dag på projektet. Blir nog att läsa hela dagen idag också. Man blir lite trött, men jag antar att det är nödvändigt att läsa in sig lite, men det blir nog roligare nästa vecka när jag får börja labba. Känns spännande, ska se om det går det jag ska göra, fick ju höra att det inte kommer att gå, men man kan ju hoppas.

Har snart varit i Umeå snart en vecka också. Det har väl både sina för- och nackdelar. Det är som skönt att få bestämma själv hur man vill ha det. Bara jag som säger när jag som stökar ner, och bara jag som måste städa, och jag får ha den ordning jag vill (man blir lite ego när man bor själv kanske..). Dock är det ju lite tråkigt att vara själv, speciellt att äta middag själv, det är ganska trist.

RSS 2.0