blunda?

Jag vill inte titta på mig själv. Jag känner mig ful och äcklig! Precis så. Ångest över att se på mig själv...
Ändå vet jag vad man kan göra, men jag har ingen motivation, ingen ork
Och snart är det sommar, så ännu mer ångest där, längtar dit,
men hoppas det blir en kall sommar så man kan gå klädd i sopsäck

Kläder känns inte kul längre, för jag vet att jag inte passar i kläder, får köpa såna tjockiskläder som är tunikor och mjuksbyxor som gömmer och döljer allt fett?

Är det så illa, eller är det bara så det känns?


Ångest...

Känns som att varje kväll jag ska sova så kommer ångesten. Ångest över något jag ätit, ångest över att det är ostädat, ångest över pengar, ångest över att någon kanske tycker illa om mig, ångest att kanske inte duga, ångest att jag inte pratat med mina vänner på ett tag (kanske har dom glömt mig?), och ångest över massa andra grejer mellan himmel och jord. Hur ska man få denna ångest, som sen är som bortblåst på morgonen, att inte komma smygandes igen på kvällen?

På tal om barn

Har läst några blogginlägg nu som handlat om att ha barn vs. att inte ha barn, så jag kan väl lika gärna fortsätta.

Så fort man har en åsikt om, eller gör ett aktivt ställningstagande som går emot det som anses som det normala så är det av någon anledning otroligt provocerande för andra människor, och ibland får man också höra att ens eget val är fel/konstigt/dåligt. Jag märkte det då jag var vegetarian, jag märker det nu då jag inte dricker alkohol, och tydligen också om man inte vill skaffa barn.
Jag vet inte ens om jag vill skaffa barn eller inte. Jag har svårt att se mig själv som mamma, och känner ingen önskan eller längtan efter barn, samtidigt som jag har svårt att tänka mig att bli gammal och inte ha barn (alldeles ensam?). Kanske är det något man blivit inlärd. Att man ska ha barn, att det är det normala och därför det rätta. När jag var barn hade alla vuxna runt omkring en barn, eller så visste man inte men utgick ifrån att dom hade det. Kan bara minnas ett par som inte hade barn. Några vänner till mamma och pappa som vi brukade baka julgodis med, och om jag minns rätt så berodde det på att dom inte kunde få barn. Annars hade ju alla barn.
För ett par år sen var jag helt negativ till att skaffa bart, och som sagt idag så är jag mer bara osäker. Att jag har ändrart mig kan nog bero på flera saker. En pojkvän som man känner sig säkrare på kanske är en sak, och den fullkomliga baby-boom som råder på jobbet är nog bidragande faktorer (hittills i år: 2 arbetskompisar som fått barn, en som blivit morfar och en mormor, och senare ska våran chef få barn, och ca. 5 personer till ska bli mormor/morfar/farmor/farfar). Så klart blir man påverkad av alla magar och allt baby-prat också.
Tycker absolut inte illa om barn, och det behöver man inte göra för att inte vilja ha egna barn. Det jag alltid haft som "argument" (vilket jag tycker är helt sjukt att man måste ha argument för att man väljer att inte göra som alla andra oavsett om det gäller barn eller inte) för att inte vilja skaffa barn är främst två saker
  1. Varför föda fler barn till en redan överbefolkad planet?
  2. Varför föda ett barn till denna grymma värld. Med miljöförstöring, krig, svält och katastrofer å ena sidan och mobbing, ensamhet och utanförskap å andra sidan (Men det kanske mer speglar ens egen ångest som man inte vill att någon annan ska behöva uppleva).
Dessa argument har inget med den känslomässiga biten att göra, för den är mycket svårare att argumentera för.

En annan sak man ofta får höra om man säger att man inte vill ha barn är att "men du är ju så ung, du kommer att ändra dig då du blir äldre/mognare/hittar rätt partner" osv. Nu har man hört det så pass mycket att det är en sanning för en själv, och visst, jag ska inte hålla det för omöjligt. Man utvecklas ju hela tiden och ändras som människa med dom erfarenheter man får.

Efter en lagom virrig text , vilken är då min slutsats? Tja, att jag inte vet om jag i framtiden kommer att vilja skaffa barn eller inte, men det skönaste är ändå insikten att jag ju faktiskt inte behöver bestämma mig nu!

Facebook - saker du (inte?) visste om dig själv

Har börjat försöka mig på facebook igen. Det som jag la ner för typ 1,5 år sen efter att ha testat det i typ 3 veckor. Det är väl halvkul att se vad ens vänner och bekanta håller på med, men det jag inte förstår är att alla verkar ha typ 150 vänner, jag har 18 tror jag... Kanske är jag långsint, men jag har ingen lust att bli "vän" med folk från typ högstadiet som bara var jäkligt taskiga, vilket dom flesta i min klass var. Sen känns det lite konstigt att bli kompis med typ alla man gått i samma klass som eller typ träffat, bara för att ha så många vänner som möjligt... men det är väl bara jag...

I alla fall, facebook är ganska kul. Man kan ju "jämföra" personer, typ vem är smartare, sötare, roligare osv... Sen har jag fått upp en liten lista på mig själv, vad mina vänner tycker... den listan ser ut lite såhär:


1st more naturally talented66100%
 
2nd more attractive22100%
2nd sexier33100%
2nd funnier22100%
 
3rd am I more jealous of11100%
3rd rather kiss22100%
3rd crazier11100%
3rd more likely to succeed33100%
 
Jag har alltså talang. Det tycker 6 av 6 i alla fall. Sen kan man ju fråga sig vad dom tycker att man har för talang, men skulle jag gissa så kanske att plugga? hehe
Sen till det jag inte är då:
13th more outgoing100%
13th more likely to skip class100%
13th more athletic100%
13th more fashionable100%
 
14th more adventurous100%
14th can drink more100%
 
15th more tech-savvy100%

Inga överaskningar där. Och jag kan ju inte mer än att hålla med.. Fast jag tycker själv att jag är rätt så teknisk, men då vet man ju inte heller vem dom jämfört med såklart...
Nu är det fredag och jag ska iväg och jobba. -14 ute, men i alla fall varmare än igår.

Dator igen!

Har varit utan dator i nästan en vecka nu, så det känns skönt att ett nytt nätaggregat är på plats, och datorn går till och med tystare än förut :) Fast livet utan dator är ganska skönt det med, och så har jag ju fått låna Peters för att kolla mailen och annat sånt viktigt.

Idag är en trött dag, en sån dag då man egentligen inte har lust med någonting, inte efter att man kommit hem från jobbet i alla fall. Konstigt nog känns det som att jag hade mer energi förra veckan då jag var förkyld och halvsjuk, eller så lät man sig själv slappna av då, nu när man är pigg så känner man istället allt man "måste" eller "borde" göra. Usch. Det blir som kortslutning och istället orkar man ingenting alls, vilket i sin tur ger mer ångest... Eller vad man nu ska kalla det...
Det är egentligen lite otäckt vilken press man har på sig själv. Man vill vara perfekt. Perfekt på jobbet, perfekt för sin sambo, perfekt för sina vänner och sin familj, perfekt matte åt kissen, se perfekt ut, ha ett perfekt hem.. och DESSUTOM ska man ha tid att göra saker man själv vill, för sin egen skull. Någonstans där krachar allt, och istället för att orka med några saker orkar man ingenting...
Så nu ska jag se lite topmodel, sen ska jag sova. Och försöka komma över att jag inte gjort någonting värt på hela kvällen!
(Men snart är det ju vår i alla fall)

RSS 2.0